HAOS NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Putnike vraćaju na kontrolu, uzrok zbrka sa letom iz Makedonije - ODLOŽENI SVI LETOVI
Foto: Nemanja Nikolić

HAOS NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Putnike vraćaju na kontrolu, uzrok zbrka sa letom iz Makedonije - ODLOŽENI SVI LETOVI

Društvo -

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla došlo je do problema u bezbednosnoj kontroli, zbog čega će deo putnika morati da napusti zgradu i da ponovo prođe bezbednosnu kontrolu koju su već jednom prošli. MUP je naložio vanredni pregled odlaznog terminala.

To bi moglo da izazove odlaganje i usporavanje avionskog saobraćaja sa beogradskog aerodroma.

Do problema u bezbednosnoj kontroli na aerodromu je došlo, navodno, kada su putnici koji su doleteli iz Severne Makedonije po sletanju ušli u autobus koji ih je greškom odvezao na pogrešan gejt.

Tako su završili u tranzitnom delu, u kom nisu smeli da se zateknu jer Severna Makedonija ne pripada grupi zemalja koje imaju neophodne dozvole za to.

To je međunarodno pravilo i od njega nema odstupanja.

Putnici iz Skoplja su zaustavljeni i moraće naknadno da prođu sve bezbednosne kontrole pre nego što normalno funkcionisanje putničkog saobraćaja na aerodromu bude nastavljeno.

Procenjeno je da će obustava trajati najmanje dva sata.

Saopštenje Air Srbije

Air Srbija obratila se saopštenjem kojim su objasnili da će potencijalno biti odstupanja od planiranog reda letenja u večernjem i jutarnjem talasu.

- Usled greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je danas popodne (nedelja, 21. januar 2024. godine) vanredni pregled odlaznog terminala Aerodroma Nikola Tesla Beograd - piše u saopštenju.

Kako navode, usled pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Er Srbije.

- Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa. Nadležne službe Er Srbije u saradnji sa službama kompanije Belgrejd erport preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja - piše dalje u saopštenju.

Iz nacionalne kompanije ističu da žale zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuju putnicima na razumevanju.

- Za putnike na letovima čije je vreme poletanja pomereno za više od dva časa, srpska nacionalna avio-kompanija obezbediće posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmerava na alternativne letove - zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track