KURIR SAZNAJE Srpski lekari spasli dvoje posle operacije želuca u Turskoj! Avioni PRIZEMLJENI, probušeno im crevo NASTUPILA SEPSA
Ilustracija/ Arhivska fotografija, Foto: UKCS

KURIR SAZNAJE Srpski lekari spasli dvoje posle operacije želuca u Turskoj! Avioni PRIZEMLJENI, probušeno im crevo NASTUPILA SEPSA

Društvo -

Britanki (20), koja je preminula u Beogradu nakon smanjenja želuca u Turskoj, lekari KBC "Bežanijska kosa" i pored nadljudskih napora i svih mogućih mera koje su primenili, nisu uspeli da pomognu jer je došla prekasno u teškoj sepsi.

Ali, pre mesec i po dana, kako Kurir nezvanično saznaje, zbog probušenog tankog creva tokom operacije smanjenja želuca u Turskoj, uspeli su teškom borbom da spasu devojku iz Nemačke, zbog koje je takođe u Beograd prinudno sleteo avion iz Istanbula.

Identičan slučaj imali su i pre godinu dana, saznaje Kurir, kada su spasli muškarca iz Nemačke, koji je takođe "prizemljen" u Beogradu i transportovan u KBC "Bežanijska kosa", kao najbližu bolnicu aerodromu "Nikola Tesla".

U sva tri slučaja tokom operacije smanjenja želuca probušeno je tanko crevo i nastupila je sepsa, koja je bila fatalna po mladu Britanku.

KBC Bežanijska kosa
foto: Ana Paunković

- Devojka iz Nemačke, inače rodom iz Dominikanske Republike, stara oko 30 godina hitno je primljena u KBC "Bežanijska kosa" nakon što joj je pozlilo na letu iz Istanbula za Minhen. Ona je pored smanjenja želuca, imala i liposukciju, to jest proceduru kojom se uklanjaju masne naslage oko trbuha i leđa, a ujedno je u Turskoj i smanjivala dojke, koje su bile prirodne. Kada je stigla u beogradsku bolnicu bio joj je sedmi dan od operacije. Ispostavilo se da joj je na dva mesta probijeno tanko crevo. Imala je tešku sepsu zbog neprepoznatog probijanja tankog creva tokom operacije. Operisali su je lekari "Bežanije", četri sata, a potom je 20 dana bila u jedinici intenzivnog lečenja. Sve vreme joj je život visio o koncu - kaže izvor Kurira i dodaje da su joj usled otoka popucali šavovi od plastičnih operacija i taj estetski deo mora da doteruje u Nemačkoj.

Nakon duge borbe za život, izašla je iz bolnice i otišla kući zahvalna srpskim lekarima.

operacija, Transplantacija Organa
foto: Profimedia

A pre godinu dana, muškarac od oko 40 godina, kako saznaje, Kurir isto je spasavan u KBC "Bežanijska kosa".

- Državljanin Nemačke transportovan je s aerodroma u bolnicu u vrlo teškom stanju sepse. Mesec i po dana su se doktori borili za njegov život i uspeli su. I on je otišao kući - navodi naš izvor.

Kako je tekla borba za život mlade Britanke pročitajte u ovoj vesti...

Jelena S. Spasić

Bonus video:

01:02

Struka za KURIR TV o eventualnim greškama doktora i posledicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track