ČUDOTVORNA IKONA IZ RUSIJE STIGLA U BEOGRAD: Kolone vernika čekaju da dotaknu svetinju, evo u kojim će gradovima još biti! FOTO
Foto: printscreen TV Hram

strpljivo čekaju

ČUDOTVORNA IKONA IZ RUSIJE STIGLA U BEOGRAD: Kolone vernika čekaju da dotaknu svetinju, evo u kojim će gradovima još biti! FOTO

Društvo -

Mnogobrojni vernici strpljivo čekaju da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca koja je danas i sutra izložena u crkvi Svete Trojice u Beogradu.

1 / 9 Foto: printscreen TV Hram

Čudotvorna ikona Majke Božije jedna od velikih svetinja Ruske pravoslavne crkve, koja čini čuda i godinama ne prestaje da mirotoči, stigla je danas u Srbiju, u organizaciji Fondacije Svetog Romana iz Moskve.

Ruska Crkva
foto: Kurir

U ruskoj crkvi Svete Trojice na Tašmajdanu u Beogradu, ikona će biti danas i sutra na poklonjenju vernicima. Tim povodom, liturgiju je služio starešina hrama otac Vitalije Tarasjev, javila je crkvena televizija "Hram".

Ko je dotakne...

Ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije. Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu, i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine

Planirano je da u petak, 26. januara, ikona bude u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovaradinu, a potom će do 30. januara biti u manastiru Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu, u Eparhiji banatskoj.

Čudotvorna Bogorodičina ikona "Umekšanje zlih srca" blagosloviće i jug Srbije, grad Niš, gde će vernici moći da joj se poklone od 30. januara do 2. februara u manastiru Prepodobnog Romana.

Ruska Crkva, Ikona
foto: Kurir

Ova čudotvorna ikona Majke Božije u avgustu prošle godine blagoslovila je podgorički Saborni hram Vaskrsenja Hristovog, kao i manastir Ostrog.

Ikona Bogorodice "Umekšanje zlih srca" mirotoči već 24 godine i naziva se "živa".

Kurir.rs/RTRS

Bonus video:

00:19

Snimak grobnice Svetog Prokopija gde je i ikona koja mirotočila jutros

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja