"FRONT JE NA CELOJ TERITORIJI, SVAKI ČOVEK JE UČESNIK" Analiza prikaza Vojske Srbije: Vraćanje obaveznog vojnog roka u Srbiji?
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"FRONT JE NA CELOJ TERITORIJI, SVAKI ČOVEK JE UČESNIK" Analiza prikaza Vojske Srbije: Vraćanje obaveznog vojnog roka u Srbiji?

Društvo -

Juče smo videli statički prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. Državni vrh je prisustvovao ovom prikazu.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je naš koncept odbrane zapravo koncept totalne odbrane i da moramo da budemo potpuno spremni, da moramo da jačamo.

Ovim povodom gost "Pulsa Srbije" je Branko Bogdanović, urednik portala Oružje online.

vojska, Vojska Srbije, vojna policija
foto: Ministarstvo odbrane

Bogdanović je objasnio šta zapravo znači taj koncept totalne odbrane koji je istaknut:

- Pa, ako se sećamo, mi smo taj sistem totalne odbrane, nekada se to nazivala Opšta narodna odbrana, imali i ranije u bivšoj Jugoslaviji. To znači da je linija fronta na celoj teritoriji zemlje, da je svaki čovek učesnik aktivne odbrane i doprinosi onoliko koliko može i da je zemlja opremljena onoliko koliko je u mogućnosti da odgovori na svaki izazov koji preti spolja. To prvenstveno se odnosi na oružane snage, ali i na vojsku i na policiju i na druge službe, uključujući i civilnu zaštitu i sve druge organe.

Dakle, ceo narod je uključen u odbranu zemlje:

01:58

FRONT JE NA CELOJ TERITORIJI, SVAKI ČOVEK JE UČESNIK Analiza prikaza Vojske Srbije: Vraćanje obaveznog vojnog roka u Srbiji?

- To je na neki način možda najuporedivije sa milicijskim sistemom koji postoji sada, na primer, u Izraelu i tako dalje. To je ta tema posebno zanimljiva kada govorimo o ponovnom vraćanju vojnog roka, kao obaveznog.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track