ODRŽIVOST I EKOLOŠKA SVEST: Napravi korak ka zelenijoj budućnosti iako si pušač!
Foto: Shutterstock

ODRŽIVOST I EKOLOŠKA SVEST: Napravi korak ka zelenijoj budućnosti iako si pušač!

Društvo -

U svetu koji sve više teži održivosti, postavlja se pitanje kako pušači mogu doprineti budućnosti bez duvanskog dima, i dora vest je da postoji način da čak i pušači preduzmu korake ka smanjenju svog ekološkog otiska.

Evo nekoliko ideja kako pušači mogu postati deo održivog pokreta:

Recikliranje opušaka:

Da li ste znali da su opušci najbrojnija vrsta otpada na svetu? Svake godine se čak 4,5 triliona opušaka neodgovorno baci u prirodu, a procenjuje se da njihova težina iznosi više od milion tona. Otpad od opušaka može biti veliki izazov za životnu sredinu. Pušači mogu doprineti održivosti tako što će sakupljati opuške za reciklažu kao, na primer, u Bratislavi gde se recikliranjem opušaka dobija građevinski materijal za puteve.

Svest o ekološkim posledicama:

Edukacija i svest o ekološkim posledicama pušenja mogu podstaći pušače da preispitaju svoje navike. Razumevanje štetnih uticaja na životnu sredinu može motivisati pojedince da pronađu održivije alternative.

Zato je važno podržati inicijative koje promovišu održivost u duvanskoj industriji, primera radi prikupljanje iskorišćenih patrona grejanog duvana ili iskorišćenih elektronskih cigareta, kako bi umesto da završe tako što će zagađivati prirodu, biti reciklirane i dobiti neku novu, pozitivnu namenu.

Podizanje svesti o lokalnim akcijama:

Aktivno učešće u lokalnim inicijativama za očuvanje životne sredine može biti odličan način za pušače da doprinesu zelenijoj budućnosti. Čišćenje lokalnih plaža, parkova ili učešće u programima zaštite životne sredine mogu biti koraci u pravom smeru.

Bolja alternativa u poređenju sa klasičnim cigaretama:

Razmatranje prelaska na Iqos-a , bolju alternativu od nastavka pušenja cigareta, može biti korak ka zelenijoj budućnosti. Ove alternative ne proizvode dim i imaju manji uticaj na zdravlje pušača, ali i manji ekološki uticaj u odnosu na tradicionalne cigarete.

priroda, drvo
foto: Shutterstock

Dakle, moguće je! Pušači, iako suočeni sa izazovima, mogu napraviti pozitivan doprinos održivosti. Razmatranje održivih alternativa, recikliranje i podrška ekološkim inicijativama su samo neki od načina na koje pušači mogu postati deo pokreta ka zelenijoj budućnosti.

IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track