ŠOK PRIČA SA ZLATIBORA Ćerka brine o roditeljima dok sin živi u Beogradu: Onda je jedna rečenica njene tetke OTKRILA SUROVU ISTINU
Foto: Shutterstock

ŠOK PRIČA SA ZLATIBORA Ćerka brine o roditeljima dok sin živi u Beogradu: Onda je jedna rečenica njene tetke OTKRILA SUROVU ISTINU

Društvo -

Da se nasledstvo u Srbiji tradicionalno gleda kroz prizmu dominantnih prava muške dece pokazuje još jedan primer koji je na društvenoj mreži Iks opisala jedna korisnica. Kako je navela, roditelji su sve što ima poklonili sinu, a ćerka koja brine o njima, o tome nije imala pojma.

- Roditelji imaju sina i ćerku. Sve što imaju poklonili sinu koji godinama živi u Beogradu i viđaju ga 2 puta godišnje i o tome ćute 8 god. A ćerka koja brine o njima (hrana, piće, higijena, lekari ) ništa ne zna. Jel to normalno? - napisala je ona.

Kako je dalje navela, sin je otišao na fakultet u Beograd pre 21 godinu i nikada se više nije vratio kući.

-Ćerka živi sa njima (brine o njima, o kući, vodi ih kod lekare itd) a sina viđaju za Božić i Uskrs. A pre 8 god potpisali ugovor o poklonu i sve ide njemu a ona pojma nema. On zna sve - pojasnila je situaciju i dodala da se sve dešava na Zlatiboru.

Dalje je navela da je ćerka sasvim slučajno za sve saznala od tetka i da je u šoku.

- Saznala od tetke. Šok. Ne zna gde se nalazi i kako da se ponaša. Oseća se izdano, otpisano, odbačeno...kaže da će ipak poštovati njihovu volju - napisala je i pokrenula lavinu komentara.

"Roditelji znaju biti svojoj deci najveći neprijatelji. Sestra treba da mu uzme na sudu sve što može. Naravno, kad dođe vreme za to. Po prirodi stvari ćerke se na Balkanu lišavaju nasledstva koje im po rodjenju pripada"

"Klasika. I obavezno bude ugovor o poklonu da ne možeš da ga osporiš na sudu"

"Puno takvih poznajem .....tradicionalno se sinovi vise od ćerki podržavaju..

"Samo da pitam kakav je to brat?Spava li mirno?" - samo su neki od komentara na objavu.

Prema podacima Zavoda za statistiku iz 2022. godine, žene su vlasnice svake četvrte nepokretnosti u Srbiji, ali u ruralnom području, situacija je drastično nepovoljnija.

Žene su vlasnice samo 16 odsto imovine, a to su većinski parcele manje od dva hektara.

U prošlosti ovi procenti su bili još niži, raspodelom imovine naslednice su uvek dobijale manje parcele u odnosu na celokupno nasleđe.

Bonus video:

01:57

JEDINI NASLEDNIK ARČIBALDA RAJSA ŽIVI U SRBIJI! Sve stvari poklonio muzeju, sačuvao samo ikonu Bogorodice (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track