ZAVRŠENE NOMINACIJE ZA NAGRADU "321 SRBIJA"! U izboru za najboljeg gradonačelnika Salapura, Đurić i Todorović!
Foto: 321 Srbija

projekat od nacionalnog značaja

ZAVRŠENE NOMINACIJE ZA NAGRADU "321 SRBIJA"! U izboru za najboljeg gradonačelnika Salapura, Đurić i Todorović!

Društvo -

Završene su nominacije za prestižnu godišnju nagradu Udruženja "321 Srbija", nosioca istoimenog projekta od nacionalnog značaja, za pojedince i organizacije najzaslužnije za doprinos razvoju naše zemlje. Nominovani su brojni turistički radnici, udruženja, sportisti, glumci, ali i druge javne ličnosti koje su doprinele razvoju i boljem imidžu Srbije u regionu i svetu.

Konačna lista nominovanih biće objavljena posle predstojećih praznika, kada počinje i glasanje za najbolje koje će biti javno.

321 Srbija
foto: 321 Srbija

Među nominovanima su i vodeći ljudi jedinica lokalne samouprave iz Čačka, Zrenjanina i Novog Sada, tačnije Milun Todorović, Simo Salapura i Milan Đurić. Ova tri gradonačelnika dobili su najviše nominacija, budući da su i rezultati ostvareni na razvoju njihovih gradova na zavidnom nivou.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao se tokom protekle godine svojim radom, a pored brojnih infrastrukturnih projekata koji su realizovani upravo zbog njegovog zalaganja, Todorović je napravio ogroman iskorak i kada su humanitarne akcije i društveno odgovorne kampanje u pitanju.

Grad Zrenjanin je tokom 2023. godine, bez obzira na brojne izazove, postigao značajne rezultate, ističući se po rekordnom izvozu u oblasti privrede i ostvarivanju visokih transfernih sredstava s viših nivoa vlasti, koja su dostigla skoro 1,2 milijarde dinara. Ovaj uspeh predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj grada pod vođstvom gradonačelnika Sime Salapure.

Prvi čovek Novog Sada takođe je na listi za potencijalnog laureata. Milan Đurić je za nagradu "321 Srbija" nominovan zbog doprinosa razvoju turizma kroz realizaciju brojnih projekata koji su pozicionirali Novi Sad u sam vrh liste vodećih regionalnih turističkih destinacija.

Kurir/Pressserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track