12,2 MILIONA DINARA ZA MAČVANSKI OKRUG: Ministar Đerlek u Malom Zvorniku – rešen dugogodišnji problem poplava (VIDEO)
Foto: Miloš Perić

12,2 MILIONA DINARA ZA MAČVANSKI OKRUG: Ministar Đerlek u Malom Zvorniku – rešen dugogodišnji problem poplava (VIDEO)

Društvo -

MALI ZVORNIK - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Mali Zvornik povodom završetka izgradnje kanalizacione mreže koja rešava dugogodišnji problem plavljenja objekata u užem centru opštine.

„Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo je u 2023. godini 6,5 miliona dinara za opštinu Mali Zvornik, dok je za Mačvanski okrug za ukupno pet projekata u četiri opštine izdvojeno 12,2 miliona dinara. Dogovorili smo nastavak saradnje i očekujemo da apliciraju sa novim projektima, budući da se Mali Zvornik nalazi u kategoriji devastiranih opština", izjavio je ministar Đerlek za predstavnike medija prilikom posete lokaciji.

00:39

Mali Zvornik, otvaranje

Za projekat kanalizacione mreže u Malom Zvorniku Ministarstvo je izdvojilo 5,7 miliona dinara, a to će pre svega će uticati na zaštitu životne sredine, kroz razdvajanje fekalne i atmosferske kanalizacije i daljim odvođenjem vode, što će u perspektivi sprečiti pojavu poplava. Ovo se pre svega odnosi na zgradu biblioteke, koja je bila najugroženija zgrada u ovom delu opštine.

„Realizovali smo dva projekta u pola godine u saradnji sa Ministarstvom. Samo formiranje Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj pokazuje da država vodi računa o malim sredinama kao što je naša. Ministar Đerlek je drugi put za šest meseci u Malom Zvorniku što govori o posvećenosti", rekao je predsednik opštine Jevtić.

Oko 3.500 građana Malog Zvornika osetiće direktnu benefit zahvaljujući završetku radova na kanalizacionoj mreži.

Bonus video:

00:22

Užice posle poplava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track