RANJENA NASTAVNICA IZ RIBNIKARA ZA KURIR "Hvala ogromno, zbog moje dece i vas moram se boriti i izboriti"
Foto: Kurir

RANJENA NASTAVNICA IZ RIBNIKARA ZA KURIR "Hvala ogromno, zbog moje dece i vas moram se boriti i izboriti"

Društvo -

Ranjena nastavnica Tatjana Stevanović oglasila se za Kurir nakon vesti da je Vlada Srbije donela odluku da joj bude obezbeđeno doživotno novčano mesečno primanje

- Zahvaljujem se na ogromnoj podršci koju sam zaista neprestano osećala. Posebno se zahvaljujem koleginicama koje su pokrenule peticiju, Mariji Crnojević i Nataši Vasic, kao i Vladi Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, koja je donela krajnju odluku o doživotnoj novčanoj pomoći - rekla je Tatjana.

- Pored zdravstvenih teškoća sa kojima se još uvek borim, ova odluka predstavlja dokaz da empatija među nama itekako postoji, i daje mi snagu da se do kraja izborim sa svim izazovima koji me u budućnosti čekaju. Zbog moje dece, zbog svih vas, ja se moram boriti i izboriti da nastavim da živim normalno, koliko je god to moguće. Hvala, ogromno - poručila je ona za Kurir.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se nastavnici istorije Osnove škole „Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine, dodeljuje ovo posebno javno priznanje.

Tatjana Stevanović
foto: Nenad Kostić

Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenule su nastavnice Nataša Vasić i Marija Crnojević sa kolegama, i bivši učenici OŠ „Vladislav Ribnikar", za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana. S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima.

Bonus video:

01:32

Odavanje pošte stradalim učenicima u OŠ Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track