DETE MI JE IZBAČENO IZ VRTIĆA JER NISMO HTELI DA GA VAKCINIŠEMO! Majka podelila skandaloznu objavu i izazvala buru na mrežama
Foto: Shutterstock

DETE MI JE IZBAČENO IZ VRTIĆA JER NISMO HTELI DA GA VAKCINIŠEMO! Majka podelila skandaloznu objavu i izazvala buru na mrežama

Društvo -

Uprkos tome što lekari već duže upozoravaju da nam preti epidemija malih boginja mnogi roditelji odbijaju da vakcinišu decu MMR vakcinom, ali i drugim obaveznim vakcinama.

Jedna majka je, sudeći prema njenoj objavi na društvenim mrežama, čak išla dotle da joj je dete izbačeno iz vrtića jer je odbila da ga vodi na vakcinaciju. Ona je ovaj postupak vrtića ocenila kao sramotan, ali njena objava je naišla na veliku osudu korisnika drzštvenih mreža.

objava u vezi vakcina
foto: Printskrin Tviter

- Molim vas za pomoć. Dete nam je danas izbačeno iz vrtića, zbog toga što smo odbili vakcinaciju, pritom je predškolsko od četiri sata, koje je obavezno. Traže od nas dokument zbog čega odlažemo vakcinu. Kako nismo hteli da vodimo dete kući, hteli su da ga smeste u sobu za izolaciju. Naravno, nismo dozvolili da dete bude samo u toj sobi. Sramotno je kakva se diskriminacija vrši. Dom zdravlja nam daje pravo izbora, dok direktorka i uprava ne dozvoljavaju - napisala je ona na jednoj društvenoj mreži u grupi za zloslutnim nazivom "nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane".

Mnogi sugrađani bili su izrevoltirani njenim antivakserskim stavom koji ugrožava i njeno dete, ali i drugu decu.

- Hoće pomoć da može da zaražava druge iskorenjenim bolestima, i da se leči od istih ako ih fasuje o trošku države - napisao je jedan korisnik, dok je drugi istakao da ovim "pametnim" mamama treba pokazati kalendar vakcinacije.

- Vrtići i škole trebaju biti rigorozni, a roditelje koji odbiju vakcinaciju - kazniti.

Mnoge je zanimalo i koji je to Dom zdravlja koji ovoj majci "daje pravo izbora":

Vakcina
foto: Profimedia

- Daj pitaj koji je Dom zdravlja daje izbor da im pošaljem inspekciju odmah danas - napisao je jedan od korisnika društvene mreže dok je drugi upozorio da među antivakserima ima i lekara.

- Sestra je vodila malog na redovnu kontrolu kada je trebalo da primi MMR vakcinu i doktorka je pita da li baš mora u vrtić, jer bi odložila vakcinu dok ne progovori. Imao je godinu dana.

I u vrtićima, sudeći prema reakcijama sugrađana, ima onih koji žmure na činjenicu da neka deca nisu vakcinisana.

- Ne traži svaki vrtić karton vakcinacije. Meni su za starijeg sina tražili, a za mlađeg ništa, samo da donesem potvrdu da može da krene. Čak ni pred školu nisu tražili ni pregled ortopeda, ni logopeda, ni karton vakcinacije.

Bilo je, između ostalih, i ironičnih komentara, pa je tako jedan sugrađan sugerisao da i nema potrebe da se vakcinišemo dok postoje manastiri:

- Teraju nas da se vakcinišemo protiv tuberkuloze koja se leči rutinskim odlaskom u Tumane. Fašizam.

Bonus video:

05:47

Da li MMR vakcina izaziva autizam?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track