"SEDAM POGINULIH I 140 POVREĐENIH U SAMO ČETIRI DANA" Policija apeluje na građane: Ovih PET prekršaja više nećemo tolerisati!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"SEDAM POGINULIH I 140 POVREĐENIH U SAMO ČETIRI DANA" Policija apeluje na građane: Ovih PET prekršaja više nećemo tolerisati!

Društvo -

Prošle godine u periodu od 14. do 17. februara je u saobraćajnim nezgodama poginulo čak sedam, a povređeno 140 osoba, i to uprkos merama saobraćajne policije koja je u ta četiri dana otkrila 20.000 prekršaja.

Zboga toga saobraćajna policija, tokom prazničnih dana, sprovodi još strožu kontrolu saobraćaja sa posebnim akcentom na pet prekršaja.

policija, Saobraćajna Policija
foto: Kurir/S.U.

Sagovornik novinara Kurira bio je major Aleksandar Radenković, iz Uprave saobraćajne policije, a prvo je otkrio na kojih pet prekršaja će policija posebno obratiti pažnju.

- Kada je reč o prekršajima koji će biti u fokusu, to su oni prekršaji koji više doprinose nastanku nesreća, kao što je prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, vožnja pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci, a jako bitno je nekorišćenje pojasa, iako to ne doprinosi nastanku nesreća, ipak u velikoj meri utiče na težinu posledica - započeo je Radenković, pa nastavio:

02:30

SEDAM POGINULIH I 140 POVREĐENIH U SAMO ČETIRI DANA Policija apeluje na građane: Ovih PET prekršaja više nećemo tolerisati!

- Mimo svih mera i broja prekršaja, stanje bezbednosti saobraćaja prošle godine u ovo vreme nije bilo na zadovoljavajućem nivou. Naprotiv, imali smo sedam poginulih i 140 povređenih u saobraćaju u samo četiri dana. Ove godine je imperativ izbeći takav scenario. Verujem da će i građani svojih pozitivnim primerom dati doprinos da imamo pozitivno stanje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:29

CRNE TAČKE GLAVNI UZROK SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U SRBIJI?! Stručnjak za saobraćaj: Postoji način da se one lako utvrde i otklone

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track