"ZNA LI NEKO PRIVATNIKA KOJI DECI SA MORBILAMA DAJE OPRAVDANJE?" Strašno, majka antivakserka svesno ugrožava život svog deteta!
Foto: Shutterstock

antivakseri ne posustaju

"ZNA LI NEKO PRIVATNIKA KOJI DECI SA MORBILAMA DAJE OPRAVDANJE?" Strašno, majka antivakserka svesno ugrožava život svog deteta!

Društvo -

Dok u Srbiji brojimo sve više i više zaraženih malim boginjama, pojedini sugrađani ne samo da i dalje odbijaju da vakcinišu svoju decu već neki od njih, po svemu sudeći, izbegavaju i da prijave da su im deca zaražena.

Naime, na Fejsbuku u grupi zloslutnog naziva "Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane" objavljeno je šokantno pitanje jedne majke čije je dete navodno zaraženo malim boginjama.

Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane
foto: Prinskrin Fejsbuk

- Da li neko zna privatnu dečju ordinaciju koja prima dete sa malim boginjama i koja daje opravdanje za školu, pošto smo neke zvali i ne primaju? - upitala je.

Ova objava otvorila je pitanje da li to znači da dete, iako zaraženo morbilama, nije bilo kod državnog lekara i još važnije - da li je dobilo odgovarajuću zdravstvenu negu i savete.

Međutim, u ovoj grupi niko naročito nije bio šokiran pitanjem, osim jedne sugrađanke koja je priupitala za detalje:

- Kako mislite potvrdu? Da vam neko da potvrdu za školu da dete ide sa boginjama u nju ili?

Objašnjeno joj je od strane drugih korisnika da joj je potrebno samo opravdanje kada bude preležala bolest. Mnogi su savetovali da ova žena nikako ne vodi dete u državni dom zdravlja jer će dete svejedno, iako je preležalo morbile, morati da primi MMR vakcinu.

- To ne oslobađa dete MMR vakcine! Nikako u državno! - rekla je jedna sugrađanka dok je druga objasnila da se od MMR vakcine ne oslobađa pod kako je rekla, izgovorom da MMR vakcina štiti još od dve bolesti.

- Moja deca nisu primila te gluposti, niti će!

Bruka ove majke antivaksreke je ogromna. Umesto da je zaštitila svoje dete sada ga dodatno izlaže opasnosti koja može da dovede do fatalnih posledica!

Bonus video:

01:34

PROTIV MALIH BOGINJA SE MORA VAKCINISATI I AKO IH JE DETE PRELEŽALO! Epidemiolog iznosi razloge: Nisu u pitanju samo morbile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track