LUDILO MOZGA! POJEDINI SRBI PLAĆAJU HOMEOPATE DA IM DECU ČISTE OD VAKCINA: "Ima godinu, hiperaktivan je, mora da je od VAKCINE"
Foto: Shutterstock

čista bizarnost

LUDILO MOZGA! POJEDINI SRBI PLAĆAJU HOMEOPATE DA IM DECU ČISTE OD VAKCINA: "Ima godinu, hiperaktivan je, mora da je od VAKCINE"

Društvo -

Iako živimo u 21. veku, a vakcine koje danas deca primaju su spasile svet, pojedinci u Srbiji i dalje veruju da su one opasne i pre bi poverovali nekakvim sumnjivim homeopatskim lekovima nego - zvaničnoj medicini!

O tome i primer žene iz Srbije koja je zamolila ljude na društvenim mrežama da joj daju savet kako da dete "očisti" od vakcina.

- Poštovani članovi grupe, molim vas za savet. Od čega da krenemo u čišćenju od nekoliko vakcina kod sina koji ima godinu dana i osam meseci? Ponašanje koje ispoljava liči na hiperaktivno i preterano intenzivno emocionalno reaguje (ispadi liče na tantrume). Koji protokol treba da kupimo i da li ga možemo nabaviti u Srbiji i gde možemo nabaviti sredstvo za čišćenje organizma? Ostale vakcine neće primiti, nisam uspela da se izborim na vreme da ih ne primi. Hvala - napisala je žena na grupi zloslutnog naziva "Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane".

Ova njena objava podstakla je brojne članove da je podrže i ispričaju svoja iskustva.

- Mi smo primili tri vakcine i svaki put kada na to pomislim, srce mi se cepa - napisala je jedna članica dok je druga dodala:

- Kako je ovo žalosno. Ja ću uskoro malog koji ima 2,5 godine vakcinisati i to dva puta sa MMR. Samo kad pomislim na to, tačno mi se plače.

Da sve bude još bizarnije, mnogi članovi grupe slali su joj linkove ka različitim homeopatskim preparatima, koji se, naravno, plaćaju i kvazi stručnjacima koji pišu protokole za čišćenje organizma. Majka deteta koje "intenzivno emocionalno reaguje" zahvalila se:

- Kontaktirala sam i homeopatu, pa ćemo na sve načine da ga čistimo. Hvala - napisala je.

Čak i u ovoj grupi u kojoj su većina sugrađani koji sumnjaju u efikasnost i korisnost vakcine, bilo je i onih razumnijih koji su majci pokušali da objasne da vakcine nemaju nikakve veze sa tantrumima.

- Gospođo, dete ima tantrume, naučite se emocionalnoj intelegenciji i pružite mu utehu, molim vas. Ovo nema nikakve veze sa vakcinom već sa emocionalnim razvojem i spajanjem leve i desne hemisfere mozga. Regulisanje emocija - napisala je jedna dok je druga dodala da su "tantrumi najnormalnija pojava i kod vakcinisane i kod nevakcinisane dece".

01:34

PROTIV MALIH BOGINJA SE MORA VAKCINISATI I AKO IH JE DETE PRELEŽALO! Epidemiolog iznosi razloge: Nisu u pitanju samo morbile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track