VLASTIMIR SAZNAO DA SU LOPOVI UKRALI SPOMENIK KOJI JE PODIGAO ZA SEBE I ŽENU, PA UMRO! Nišom haraju neki novi Topalovići
Foto: Kurir.rs/T.I, Shutterstock

bizarne krađe na grobljima sve učestalije

VLASTIMIR SAZNAO DA SU LOPOVI UKRALI SPOMENIK KOJI JE PODIGAO ZA SEBE I ŽENU, PA UMRO! Nišom haraju neki novi Topalovići

Društvo -

Sa groblja u Gabrovcu kod Niša 12. februara su ukradene nadgrobne ploče! Da nesreća bude veća, glava porodice Vlastimir Todorović koji je supruzi i sebi podigao spomenik za života, preminuo je samo dva dana nakon ovog događaja.

Sada se postavlja pitanje da li po niškim grobljima vrebaju neki novi Topalovići koji bez straha i srama kradu nadgrobne ploče?!

groblje, Beč
foto: Shutterstock

- Mi nismo ocu hteli da kažemo, međutim sutradan je ta vest do njega stigla od nekog drugog. Dva dana nakon toga, 14. februara on je preminuo, sahranjen je 17. februara. Ta krađa bila kap koja je prelila čašu i mislim da je dodatno doprinela njegovoj smrti - kaže ćerka Marija Purić.

O krađi ploča obaveštena je i policija.

Policijski službenici su odmah izašli na teren i preduzimaju se sve mere i radnje iz naše nadležnosti na rasvetljavanju okolnosti i činjenica ovog događaja. O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, kažu u PU Niš.

U policiji su rekli da su uzeli podatke, da imaju neki trag i da rade na tom slučaju. Rekli su nam da su počele da se pojavljuju na još nekim mestima krađe i da je na Novom groblju to već redovna pojava, napominje Marija.

Marija kaže da se ovo prvi put desilo na gabrovačkom groblju. I dalje joj nije jasno zašto je neko na ovaj način oskrnavio grobno mesto njenih roditelja.

Groblja, Groblja, Topalovići, OSIJEK

- Nemam stvarno ideju jer naši roditelji nisu nikada nikome ništa dugovali. Oni su obični penzioneri, nisu bogataši. Znači, ne bi imao niko potrebu da im se sveti za bilo šta. Verujem da je to neko ko jednostavno nema ni srca ni duše, ni osećaja nego to gleda kao biznis i posao. Ukrao je za dalji biznis - dodaje ćerka.

redakciji TV Zona plus je prijavljeno i da su sa drugog mesta na istom groblju ukradene i mermerne vaze. Osim što je cela priča bolna jer je za porodice grob najmilih sveto mesto, to je i veliki ekonomski gubitak jer samo ploča košta nekoliko stotina evra.

Kurir/TV Zona plus

Bonus video:

00:48

DOSAD NEVIĐENO! OSKRNAVLJENO GROBLJE JEVREJA U BEOGRADU! Ekspert šokirao: Kukasti krst može da bude delo samo NJIH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track