SJAJNE VESTI STIGLE IZ AMERIKE! "Dečaku leptiru" rane sve manje, terapija DAJE REZULTATE: Ima pomaka, ali predstoji dug proces!
Foto: Nenad Kostić

SJAJNE VESTI STIGLE IZ AMERIKE! "Dečaku leptiru" rane sve manje, terapija DAJE REZULTATE: Ima pomaka, ali predstoji dug proces!

Društvo -

Dobre vesti stigle su nam iz Amerike, preciznije iz glavnog grada SAD Vašingtona!

Lečenje "dečaka leptira" Viktora Putice daje rezultate. Ova informacija je saopštena juče na zvaničnoj platformi X njegovih roditelja.

- Posle dva meseca terapije imamo prve rezultate! Rane su manje, brzo se zatvore, stopalce gotovo zaraslo. Viktor je sve veći momak, raste i dobija na težini, spremamo se za ugrađivanje stome! Sve vas grli porodica Putica - stoji na poslednjoj objavi.

Da terapija deluje, naslućivalo se još krajem januara, ali su tada roditelji bili oprezni.

Viktor Putica, Bulozna epidermoliza
foto: Nenad Kostić

- Viktor je primio četiri terapije, ima pomaka, ali proces je dug i neizvestan. U februaru ugrađujemo stomu, da bi dobijao normalnu količinu hrane i neophodne lekove. Opserviraju ga razni specijalisti. Trasiramo bolji život za Viktora i grlimo vas iz Vašingtona - stoji u objavi od 28. januara ove godine.

Podsećamo, Viktor Putica je mališan koji boluje od retke bolesti zvane bulozna epidermoliza, u u narodu poznatija kao bolest "dece leptira".

Za ovu bolest je nedavno pronađen lek koji se proizvodi samo u SAD i daje dobre rezultate, međutim njegova cena iznosi oko 650.000 dolara na godišnjem nivou. U Srbiji je zato sprovedena humanitarna akcija, u kojoj su učestvovali i Srpski telegraf sa svojim portalom Republika.rs i sredstva su skupljena.

Mali Viktor je u decembru najpre otputovao u Salcburg, gde je operisao jednjak, koji je počeo da srasta, pa mališan više nije mogao da guta. Tri dana posle Nove godine porodica Putica je otputovala u Sjedinjene Američke Države, gde je već 5. januara primio prvu terapiju. Kako je vreme odmicalo, vesti koje su stizale o Viktorovom zdravlju su bile sve bolje i bolje.

Kurir.rs/Republika

Bonus video:

03:04

TRPI BOLOVE SVAKI DAN, KONAČNO ĆE IMATI BOLJI ŽIVOT! Oglasila se srpska heroian nakon vesti da mala Nađa dobija lek od države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track