UČENICI VOJNE ŠKOLE GOSTI JUTARNJEG PROGAMA: Ovako su se odazvali pozivu! Kapetan Mihajlov izneo DETALJE ovogodišnjeg konkursa
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

UČENICI VOJNE ŠKOLE GOSTI JUTARNJEG PROGAMA: Ovako su se odazvali pozivu! Kapetan Mihajlov izneo DETALJE ovogodišnjeg konkursa

Društvo -

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis učenika i kadeta u vojne škole za narednu školsku godinu.

Ko sve može da konkuriše i na koji način, odgonetnuli su gosti jutarnjeg programa, kapetan prve klase Marko Mihajlov iz Vojne gimnazije i učenici Nikola Vlaisavljević iz Vojne gimnazije i Luka Ivković iz Srednje stručne vojne škole.

Mihajlov se osvrnuo na to kakav profil bi trebalo da budete ako nameravate da se prijavite na pomenut konkurs:

01:54

UČENICI VOJNE ŠKOLE GOSTI JUTARNJEG PROGAMA: Ovako su se odazvali pozivu! Kapetan Mihajlov izneo DETALJE ovogodišnjeg konkursa

- Ove godine smo raspisali konkurs za 110 učenika Vojne gimnazije, od toga 80 za opšti smer, a 20 za vazduhoplovni smer, i po pet učenika za drugu i treću godinu školovanja. Pored toga, raspisan je konkurs sa stručnu Srednju vojnu školu. Što se tiče uslova, oni treba da imaju opšti uspeh vrlo dobar/odličan, sa primerenim vladanjem. Pored toga, nakon podnošenja prijave, oni prolaze psihološke testove, zatim medicinsko-zdravstvene provere, a potom u našoj školi rade fizičku proveru, kao i znanje iz matematike i srpskog jezika, ali i bezbednosnu proveru. Sve informacije za konkurs, budući kandidati mogu da nađu na sajtu ministarstva odbrane, ali mogu i da dođu kod nas svake subote da vide kapacitete smeštaja itd.

Vlaisavljević je pričao o aktivnostma koje sporovode, kao i to kako je on došao na ideju da se upravo odazove ovakvom pozivu:

- Pored znanja, ima tu raznih nastavnih sekcija, kao što su recimo recitatorska ili bilo koja umetnička sekcija. Takođe, dosta je prisutan i sport, koji je vrlo važan u vojsci. Tu su plivačka sekcija, fudbalska, košarkaška, ali i veslačka sekcija, kao i borilački sportovi. Uvek nađemo vremena za takve aktivnosti pre ili posle škole, zavisi od smene i rasporeda. Ja sam na ovu ideju došao na polovini osmog razreda, tada sam pričao sa roditeljima, prosto me je privukao taj vojni poziv. Želim da budem pilot vojske Srbije

Ivković je iz svog ugla rekao kako sagleda školovanje:

- Osnovni ciljevi učenika Srednje stručne vojne škole jeste to opšte obrazovanje i vojno stručno obrazovanje. U prve dve godine je to opšte i učenici se usklađuju sa vojnim životom, navikavaju se na vojni sistem. U trećoj godini dobijamo, u zavisnosti od smera za koji smo se opredelili, stručne predmete u kojima učimo da rukujemo sa oružjem, uređajima i sredstvima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Vojska Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track