DOKTORKA KOJA SPASAVA ŽIVOTE SLAVI 12. ROĐENDAN! Vršnjaci su u četrdesetim: Bila sam tužna, ali nije loše, OVOGA je NAPRETEK
Foto: Zorana Jevtić

divan dan

DOKTORKA KOJA SPASAVA ŽIVOTE SLAVI 12. ROĐENDAN! Vršnjaci su u četrdesetim: Bila sam tužna, ali nije loše, OVOGA je NAPRETEK

Društvo -

Ona svakodnevno spasava živote, u vreme korone dobi i nadimak Milunka Savić našeg doba, bila je dežurna i tog jutra kad je bio masakr u "Ribnikaru", ali i sledeće veče kad je se isto desilo u Malom Orašju i Duboni... A ima tek 12 godina!

Dr. Marija Milenković, Marija Milenković, Urgentni Centar, dr Marija Milenković
foto: Zorana Jevtić

Anesteziolog asist. dr Marija Milenković šefica je odseka za reanimatologiju pri prijemnom odeljenju Urgentnog centra. Što će reći - vodi onu ambulantu koja je pravo od ulaza u Urgentni, najbliža vratima da se ne gubi vreme u transportu pacijenata kojima život vidi o koncu. Respiratori, monitori, kiseonik... sve za ljude koje u život treba vratiti je tu, uz krevete. Pištanje se čuje i u hodniku UC. A žena koja sve to vodi je - dete! Reklo bi se osnovac. Tako bar ispada prema datumu rođenja. Ona danas puni 12 godina. Dok su njeni vršnjaci u četrdesetim. Rođena je 29. februara jedne, naravno, prestupne godine.

- Kada sam kao mala shvatila da zapravo i nemam pravi rođendan svake godine, bila sam pomalo i tužna. Kako to svi koje znam imaju rođendan svake godine, a samo ga ja nemam. Ali kako sam rasla, shvatala sam da sam posebna - praktično imam dva datuma rođenja, pa kad nije prestupna godina, ja ga biram. Imala sam taj "peh"da mi je jedna dobra drugarica rođena 28. februara, a druga 1. marta, i u vreme kad bi trebalo da slavim svoj rođendan, ja sam bila gost. I tako, nije ispalo loše, slavlja napretek - sa osmehom nam priča dr Milenković.

Dr. Marija Milenković, Marija Milenković, Urgentni Centar, dr Marija Milenković
foto: Zorana Jevtić

- Upravo krećem na lepo putovanje u Rim, koje sam dobila na poklon od svojih drugarica za rođendan - kaže doktorka, koja nam zahvaljuje što smo je se setili i u ovim lepim trenucima, a ne samo u onim teškim kada su životi bili u pitanju.

Bonus video:

01:44

SLAVLJE U REDAKCIJI Jutarnji program Kurira proslavio prvi rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track