ODUZET KOMBI U VALJEVU: Saobraćajna policija zaustavila muškarca koji je vozio, a imao zabranu
Foto: Kurir/S.U.

ODUZET KOMBI U VALJEVU: Saobraćajna policija zaustavila muškarca koji je vozio, a imao zabranu

Društvo -

Saobraćajna policija je u Valjevu oduzela jedno vozilo zbog težih saobraćajnih prekršaja. Ova nova mera primenjuje se nedelju dana, a na teritoriji Srbije po tom osnovu je za kratko vreme oduzeto 11 vozila.

Kako saznjemo, na području Kolubarskog okruga do sada je oduzeto jedno vozilo i to u Valjevu, kada je u ulici Vladike Nikolaja saobraćajna policija zaustavila vozača kombija, koji je u oktobra prošle godine dobio osmomesečnu zabranu upravljanja motornim vozilo “B” kategorije.

Proverom je utvrđeno da su vozač kombija u poslednje dve godine izrečene dve pravosnažne presuda, kojima je osuđen za teže prekršaje iz oblasti Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. U skladu sa Zakonom, privremeno je oduzeto vozilo "mercedes 316 cdi", koje nije vlasništvu vozača koji je zatečen u prekršaju, već druge osobe iz Valjeva.

Kako je saopštio MUP, pripadnici saobraćajne policije oduzeli su 11 vozila od učinilaca težih prekršaja za svega nedelju dana koliko se primenjuje ova mera. Tri vozila oduzeta su na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Vranju, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu i Novom Pazaru.

- U najvećem broju slučajeva osnov za oduzimanje vozila bili su prekršaji upravljanja vozilom bez vozačke dozvole koja je prethodno oduzeta zbog kaznenih poena, kao i prekršaji upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom. Skrećemo pažnju da su četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili mlađi od 22 godine, uključujući jednu maloletnu osobu- navedeno je u saopštenju za javnost MUP Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track