SPOLJAŠNJI STRUČNI NADZOR ZBOG SMRTI PORODILJE NAKON CARSKOG REZA: Nezavisni lekarski tim posle Leskovca ide pravo u Niš
Foto: Printscreen/Facebook

SPOLJAŠNJI STRUČNI NADZOR ZBOG SMRTI PORODILJE NAKON CARSKOG REZA: Nezavisni lekarski tim posle Leskovca ide pravo u Niš

Društvo -

Spoljašnji stručni nadzor pokrenut je u Opštoj bolnici Leskovac i u Univerzitetskom kliničkom centru Niš nakon što je juče u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Niš preminula D.L.(31) iz Vlasotinca, koja je dan rnnije transportovana iz leskovačke bolnice.

Niš, Dragana Lepojević, porodilja
foto: Printscreen/Facebook

- Lekari iz jednog unizerzitetskog kliničkog centra dolaze u UKC Niš, po nalogu Ministarstva zdravlja, da obave spoljašnji stručni nadzor. Kao nezavisni eksperti, koji ni na koji način nisu povezani sa slučajem i lekarima koji su učestvovali i zbrvinjavanju i pokušajima da spasu život porodilji, dolaze kolege iz drugog kliničkog centra. Oni su trenutno u leskovačkoj bolnici, gde takođe obavljaju spoljašnji stručni nadzor i čim dole završe doći će u UKC Niš - kaže naš izvor i dodaje da je i sam UKC Niš pokrenuo unutrašnji stručni nadzor.

Porodilja D.L (30) iz Vlasotinca preminula je juče ujutru u Klinici za ginekologiju UKC Niš, nakon što je dan ranije u vrlo teškom stanju prebačena iz leskovačke bolnice, u kojoj je porošena pre dva dana. Rodila je dečaka, ali je nakon porođaja krenulo obilno krvarenje.

Niš UKC Niš
foto: Boško Bunuševac

- Ispektori Ministarstva zdravlja, po nalogu ministarke zdravlja, došli su jutros u bolincu i upravo pregledaju svu dokumentaciju, svi papiri su kod njih i proveravaju sve u vezi sa porođajem, koji je bio carskim rezom, i svime što se potom desilo pre nego što je porodilja prebačena u Niš - kazao je za Kurir dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac i doda da je i on, kao direktor, odmah pokrenuo i unutrašnju kontrolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track