GDE JE DEVOJČICA (13) KOJA JE POBEGLA IZ DEČJEG SELA PRE 2 NEDELJE: Jedna sestra nađena u straćari bez struje i vode a druga...
Foto: Nemanja Nikolić/Shutterstock

GDE JE DEVOJČICA (13) KOJA JE POBEGLA IZ DEČJEG SELA PRE 2 NEDELJE: Jedna sestra nađena u straćari bez struje i vode a druga...

Društvo -

Da li su devojčice od 13 i 15 godina, koje su pobegle iz Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, toliko snalažljive da "nekoliko policijskih uprava koje intenzivno tragaju za njima", kako je potvrđeno iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, nisu uspele da ih pronađu čitave dve sedmice?

U Centru za socijalni rad u Bogatiću, koji je staratelj devojčicama nakon što su zbog porodičnog nasilja izmeštene u Dečje selo, uporedo sa policijskom potragom su svakodnevno pokušavali da im uđu u trag.

"Oni su kao pravi profesionalci dobro poznavali devojčice i znaju sve o njima. Od prvog dana kada su obavešteni da su devojčice nestale sumnjali su da se obe ili makar jedna krije u Rumi gde živi dečko mlađe devojčice. Njima je bilo poznato da je J.M. i ranije napuštala Selo zbog dečka i da se vraćala u ustanovu. Ovog puta je, međutim, nagovorila stariju sestru da zajedno pobegnu i neuobičajeno dugo se nije vratila, a nije se znalo gde se kriju i da li su izložene nekoj opasnosti zbog čega su svi zabrinuti", naveo je izvor.

Policajci nisu uspeli da pronađu devojčice, ali socijalnim radnicima se posrećilo da posle jednog telefonskog poziva lociraju stariju devojčicu i o tome su obavestili policiju u Rumi. Dok su iz Bogatića putovali do Rume, M.J. je već bila u policijskoj stanici.

"Pozvali su sestru mladića sa kojim je u vezi mlađa sestra i od nje saznali da M.M. živi kod jedne bake u Železničkoj ulici, u neuslovnoj kući bez struje i vode. Na sreću, informacija je bila tačna. Kada su je upitali gde je mlađa sestra rekla im je da je sa njenim bratom i da se od policije skriva na tavanu", dodao je naš izvor.

Veruje se da će i druga devojčica biti pronađena. U međuvremenu, Centar za socijalni rad je, nezvanično, o ovom slučaju obavestio Tužilaštvo i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Inače, sestre M.M. i J.M. i mlađi brat M.M. su deca iz vanbračne zajednice. U Dečje selo u Sremskoj Kamenici su smešteni u avgustu 2022. godine posle prijave porodičnog nasilja.

Ostala su sa ocem nakon što je majka napustila porodicu, a o njegovom zlostavljanju dece se saznalo kada se jedna od devojčica u školi samopovredila makazama.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

02:40

NISU SVA NESTALA DECA I OTETA Radenković o uvođenju Amber alerta u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track