DVE KUĆE, PET HEKTARA, POGODNO ZA UZGOJ STOKE I SADNJU MALINA: Muškarac daje na korišćenje imanje iz snova, ali ima jedna CAKA!
Foto: Youtube RTS Printscreen/Svadba iz mog kraja

Dobrodošao je onaj koji želi da pobegne od betona

DVE KUĆE, PET HEKTARA, POGODNO ZA UZGOJ STOKE I SADNJU MALINA: Muškarac daje na korišćenje imanje iz snova, ali ima jedna CAKA!

Društvo -

Muškarac iz Srbije objavio je na društvenim mrežama da daje na korišćenje ogromno seosko domaćinstvo u Bajinoj bašti - dve kuće, pet hektara zemlje, pomoćne objekte i štale, porodici koja bi tu stanovala i želela da obrađuje tu zemlju.

Imanje je, kako kaže, pogodno za različite poljoprivredne delatnosti - od stočarstva do pravljenja zasada kupina i malina.

kuca na koriscenje
foto: Printskrin/Facebook

Ovaj njegov oglas izazvao je burne komentare na mrežama. Dok su ga jedni hvalili što, umesto da proda imanje, omogućava nekoj porodici da tu živi i radi, drugi su ga optužili da želi da mu neko "razradi" imanje, pa da ga na gotovo preuzme.

imanje na korišćenje
foto: Printskrin/Facebook

- Dajem na korisćenje seosko domaćinstvo sa pet hektara zemlje, šljivika, dve kuće, pomoćnim objektima i štalama. Na korišćenje porodici koja bi tu stanovala i želela da obrađuje tu zemlju. Takođe bih podržao otvaranja poljoprivrednog gazdinstva da moze da se funkcioniše. Ima tri hektara šljivika, bašte su ograđene, pogodno za držanje subvencionisanih grla svinja itd. Takođe postoji i parče zemlje od 70 ari koje je pogodno za sadnju maline i kupine. Domaćinstvo se nalazi u Kostojevićima opstina Bajina Basta. Ima vodu, struju. Takođe bih dao i svoj traktor po potrebi za početak. Ko želi da ode iz betona i da se bori, dobro je došao - napisao je ovaj muškarac, a njegova ponuda je naišla na brojna odobravanja korisnika društvenih mreža.

- Svaka ti čast! Trebalo da se javi neki vredan mlad domaćin koji ima veliku porodicu. Teško ćeš naći, ali neka ti je bog u pomoći - napisao je jedan.

- Svaka vam čast! Da ima više ovako dobrih, pametnih i plemenitih ljudi, naše dedovine ne bi propadale - dodao je drugi, dok je bilo onih koji su ga ubeđivali da proda imanje.

Bilo je i nešto ciničnijih sugrađana koji su u ovome već videli neku prevaru u budućnosto.

- Nije tu ništa idealno. Posadiš malinu i kupinu. Kreneš nešto da radiš, a u stvari sve vreme radiš na tuđem i posle par godina, on to proda nekom drugom. Dođu i isteraju te. I gde si bio - nigde. Šta si radio - ništa - napisao je jedan sugrađanin.

vikendica, Tara, Solotuša, Bajina Bašta, jeftine kuće
foto: Facebook Printscreen, Prodaja i kupovina kuća u selima

Inače, Kostojevići je naselje u Srbiji koje administrativno pripada opštini Bajina Bašta u Zlatiborskom okrugu. Prema popisu iz 2002. bilo je 495 stanovnika. Prosečna starost stanovništva iznosi 43,9 godina (42,4 kod muškaraca i 45,4 kod žena). U naselju ima 170 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 2,91.

Bonus video:

00:47

Verica Rakočević pokazala imanje na Avali pod snegom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track