ČAČANIN USTAO IZ MRTVIH, SLUČAJ ŠOKIRAO SRBIJU! Kada je pokojnik mrdnuo prstom svi POBEGLI! Predraga se samo kum nije upašio
Foto: Privatna Arhiva

"vaskrsao"

ČAČANIN USTAO IZ MRTVIH, SLUČAJ ŠOKIRAO SRBIJU! Kada je pokojnik mrdnuo prstom svi POBEGLI! Predraga se samo kum nije upašio

Društvo -

Priča objavljena u Kuriru o Predragu Gostiljcu, kog je ekipa Hitne pomoći proglasila mrtvim, prepričava se i dan danas! Priča o Čačaninu koji je pre pet godina oživeo, nakon što je prvo proglašen mrtvim i danas se prepričava.

Na dan kada je "vaskrsao" svi su se odsekli od straha.

Pošto je preminuo, čovek star 75 godina je posle nekog vremena bukvalno vaskrsnuo, što je šokiralo građane Srbije. Situaciju kroz koju je prošao ljudi su komentarisali s ljutnjom, ogorčeni na propust lekara, a čovek koji umalo nije živ sahranjen i kojeg su familija i prijatelji već počeli da oplakuju smešten je potom u čačansku bolnicu. Gostiljac (75), inače poljoprivredni penzioner iz Lipnice u blizini Čačka, te 2017. godine umalo je da živ sahranjen.

Predrag Gostiljac, umro, pokojnik, oživeo
foto: Kurir

Podsetimo, zet Saša je pričajući o ovom slučaju rekao da je Predragov prvi komšija i kum Tomo Milutinović primetio da se „mrtvacu“ pomera najpre stomak, a zatim i prst.

Kume, nisam najbolje

"Gotovo svi su pobegli iz sobe u kojoj je ležao „pokojnik“, ali kum Tomislav je bio priseban i odmah su ponovo pozvali Hitnu pomoć. Kum ga je pitao: „Predo, kako si?“, a on mu je s kreveta odgovorio: „Nije baš najbolje, ali dobro sam“.

Hitna pomoć tada je konstatovala da je Predrag preminuo, a rodbina je nekoliko sati kasnije bila u šoku kada je videla da se telo čoveka koji je proglašen mrtvim - pomera.

Predrag Gostiljac
foto: Privatna Arhiva

Umesto u kapeli, Predrag je tada završio na intezivnom odeljenju čačanske bolnice. Vest o njegovom vaskrsnuću brzo se prenela ovim okrugom, pa su se i ostali pacijenti skupljali oko njegovog kreveta da vide da li je moguće.

- Čudo se desilo tada. Nisam mogao da verujem dok nisam došao da vidim - rekao je tom prlikom njegov komšija Miroslav Jeremić.

Samo što je upaljena sveća i naručen kovčeg, Predrag je odlučio da se sa onog sveta vrati na ovaj. Kako je tada ispričao njegov sin Milan, svog oca je pronašaio bez svesti u kući. Hitna pomoć je odmah došla i konstatovala smrt i najbližima izjavila saučešće.

Njegova žena, kuma Predraga, ispirčala je kako se njen suprug trkom vratio kući kako bi popio lekove, nakon što je otišao da izjavi saučešće.

- Primetio je da stomak odskače, a oči su mu bile zatvorene. I prstom je mrdao - ispričala je tada Ljiljana Milutinović, Predragova kuma.

Hitna pomoć je ponovo pozvana. Ovoga puta mogli su da konstatuju da je pokojnik oživeo. Nažalost, nekoliko dana nakon prve smrti, Predrag Gostiljac je ipak preminuo.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:26

IKONE, OFARBANA JAJA, ZEČEVI I UKRASI! LIDIJIN DOM SREĐEN ZA USKRS KAO U BAJCI: Ius je vaskrsao i omogućio svima NOVI ŽIVOT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja