NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA - VOJVODINA I BEOGRAD NA UDARU PLJUSKOVA: Temperatura pada, a evo gde će sve padati do kraja dana
Foto: Petar Aleksić

NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA - VOJVODINA I BEOGRAD NA UDARU PLJUSKOVA: Temperatura pada, a evo gde će sve padati do kraja dana

Društvo -

U ovom času oblačnost sa kišom iz Vojvodine, odnosno sa severa zahvatiće i Beograd, a na širem području grada biće uslova i za pljuskove. Ovog poslepodneva slaba kiša pada na području Vojvodine i na istoku Srbije.

Oblačnost sa kišom iz Vojvodine, preko Beograda do kraja dana premeštaće se dalje prema jugu, odnosno ka centralnoj Srbiji i Šumadiji.

Pred sam kraj dana i tokom večeri kiša se očekuje u većem delu Srbije, ponegde praćena pljuskovima, dok se iznad 1300-1400 metara nadmorske visine očekuje sneg.

kiša, nevreme
foto: Nemanja Nikolić

Duvaće severozapadni vetar.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 9 do 14°C, u Beogradu je 10°C. Zlatibor i Sjenica mere 3°C, a Kopaonik -1°C.

Inače, Srbija je danas pod uticajem visinskog ciklona sa centrom malo ističnije od našeg područja, pa ujedno u sklopu severnog strujanja sa severa stiže i hladnija vazdušna masa.

Slično vreme očekuje se i sutra, a petak će doneti suvo i toplije vreme sa sunčanim intervalimna.

Za vikend temperatura iznad 15°C, ponegde i do 20°C.

U subotu krajem dana u zapadnim, tokom večeri i noći i u nedelju pre podne i u ostalim predelima očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

Početkom sledeće sedmice suvo i toplije.

Kruir.rs/Telegraf

Bonus video:

02:18

MOLIM VAS ZNAJTE RAZLIKU IZMEĐU HITNIH STANJA I ONIH KOJA NISU Hitna služba u Novom Pazaru preopterećena nakon PADA TEMPERATURA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track