"SA SESTROM SAM OTIŠLA PO KAJMAK, POJAVIO SE PLAVI KOMBI SA MITRALJEZOM" Cakana o događajima na Kosovu: Strašno i nezamislivo!
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

"SA SESTROM SAM OTIŠLA PO KAJMAK, POJAVIO SE PLAVI KOMBI SA MITRALJEZOM" Cakana o događajima na Kosovu: Strašno i nezamislivo!

Društvo -

Estradna umetnica Dragica Radosavljević Cakana odrasla je i živela na Kosovu i Metohiji.

Deo njene porodice ostao je i danas tamo. A kakve joj uspomene budi sećanje na dane provedene u južnoj srpskoj pokrajini, odgonetnula je kada je gostovala u emisiji "Puls Srbije".

Prvo se prisetila brutalnog pogroma koji se dogodio 2004. godine nad Srbima na prostorima KiM:

01:11

SA SESTROM SAM OTIŠLA PO KAJMAK, POJAVIO SE PLAVI KOMBI SA MITRALJEZOM Cakana o događajima na Kosovu: Strašno i nezamislivo!

- Vrlo davno sam došla sa Kosova u Beograd, još kao tinejdžerka, ali obzirom da idem non-stop dole, svi su mi dole, pa sam i na vezi sa njima. Mene je taj dan zatekao u Beogradu, bila sam šokirana, bilo je nezamislivo i strašno da se nama nešto takvo dešava. Doduše, moglo se očekivati, ali je bilo strašno, s obzirom na ponašanje tih ekstremnih Albanaca. Tužno je videti te snimke, sa naše svetinje se lomio krst.

- To su stvari koje su trenutačne, ne znate gde je ko, imala sam situaciju da kada odem dole, ušla u kola sa sestrom da odemo do okolnog sela gde kupujemo kajmak i sir, a njihov plavi kombi, nešto blindirano, sa mitraljezima koji vire s prozorčića. Oni ni ne poznaju taj deo Kosova, koji je uglavnom srpski, pa rade u kordinaciji sa KFOR-om jer je prisutniji od tih albanskih policajaca.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

09:29

ŠOK! NEMAČKA POKUŠALA DA PRIPOJI KOSOVO ALBANIJI! Istoričar otkrio detalje sramnog dokumenta koji je ciljao na RAZBIJANJE SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track