SEĆANJE NA ŽRTVE! U ovome leži snaga porodice stradale devojčice u Ribnikaru, spomenuli i one koji su odgovorni za ove zločine!
Foto: Nenad Kostić

FONDACIJA ANGELINA

SEĆANJE NA ŽRTVE! U ovome leži snaga porodice stradale devojčice u Ribnikaru, spomenuli i one koji su odgovorni za ove zločine!

Društvo -

- Večeras ćemo slaviti njen život i uživati u onome što je najviše volela i u čemu je uživala, u dizajnu haljina, u modi, u Parizu, u Moskvi, u svojoj porodici i svojim drugarima - ovim rečima Ivan Bosiljčić otvorio je sinoćni događaj pod nazivom "Sećanje na Angelinu", na kom su prikazane haljine modnih dizajnera rađene po skicama nedužno stradale devojčice Angeline Aćimović, a reči njene porodice odzvanjaće dugo svima do kojih su doprle.

fondacija Angelina, Angelina
foto: Nenad Kostić

- Večeras kao umetnici mode da još jednom odamo počast i pomolimo se za Angelinu, Adrijanu, Andriju, Emu, Anu, Bojanu, Maru, Katarinu, Sofiju i čika Dragana iz Ribnikara, kao i Dalibora, Kristinu, Lazara, Nemanju, Marka, Petra, Nikolu, Milana iz Dubone i Malog Orašja, Andriju iz Niške Banje, Duška Jovanovića iz Ribnikara, da se pomolimo za 16 Srba koji su pre tačno 20 godina stradali na Kosovu i Metohiju - rekla je Marija, Angelinina sestra.

Ona se dotakla i novoosnovane Fondacije pod imenom njene sestre, čiji je cilj ujedno da deca "odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila".

fondacija Angelina, Angelina
foto: Nenad Kostić

- Svedoci smo stravičnih ubistava, posle svega nemamo odgovore ko je, osim samih ubica i njihovih porodica, učestvovao u zločinu, a obaveza svih nas je da tražimo odgovore, ali i rešenja, takođe na nama je da sprečimo da se ne ponove. Razumejući uzroke tragedija, nedostojne porodice i uticaj tamnih sila putem interneta, naša porodica, kao i naši prijatelji, okupili smo se u Fondaciju Angelina - naglasila je Angelinina sestra.

Otac ubijene devojčice, Anđelko Aćimović pročitao je u jednom momentu pesmu pod nazivom "Tatice, pomazi mi" koju je posvetio ubijenoj ćerki, ali i svim nastradalima, a pored njega prisutnima se obratila i Angelinina majka, Natalija, koja je u suzama održala govor.

fondacija Angelina, Angelina
foto: Nenad Kostić

- Pre svega želela bih da se zahvalim Gospodu Bogu koji nam je poklonio ovo divno čedo. Zahvaljujem se našem divnom anđelu, bez njene pomoći mi ne bismo ni stajali večeras na ovoj bini. Ona je bila pravi anđeo na ovoj zemlji, sada je anđeo na nebu. Zahvaljujem se na ovih 14 godina koje je ona uspela puno čemu da nas nauči i oplemeni našu dušu. Ostavila nam je veliko nasleđe, ali nije uspela da ostvari svoje snove. Na nama je taj veliki zadatak, da ostvarimo njene snove i da ona bude ponosna na nas kao što smo i mi na nju. Hvala svima koji su podelili svoju dušu i srce, da bi ovo veče bilo posebno za nju. Dugujemo zahvalnost i gospođi Dušici iz Pariza i modnoj kući Christian Dior na ovim divnim haljinama, napravljenim po Angelininim kreacijama. Ovo je naš zajednički događaj, sećanje na Angelinu nama svedoči da ima mnogo dobrih ljudi, hvala vam svima od srca - rekla je Angelinina majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track