BEBO, TI SI NAJLEPŠI DEO MOG ŽIVOTA, PONOSNA SAM ŠTO SAM TVOJA MAMA: Potresna objava majke čiji je sin (14) skočio sa terase!
Foto: Facebook

bol koja ne prestaje

BEBO, TI SI NAJLEPŠI DEO MOG ŽIVOTA, PONOSNA SAM ŠTO SAM TVOJA MAMA: Potresna objava majke čiji je sin (14) skočio sa terase!

Društvo -

Da je gubitak deteta bol koji ne prolazi sa vremenom dokazuje i Nevena Vrtulek čiji je sin Aleksandar pre devet godina, ne videći izlaz iz vrtloga nasilja u koji ga je uvukla grupa vršnjaka, skočio sa terase pred očima svoje majke!

Majka Nevena Vrtulek na svom Fejsbuk profilu objavila je emotivnu poruku svom sinu koji je njena najveća sreća i tuga.

- Devetnaesti mart - najteži i najgori dan u mom životu .Tog dana si otišao iz mog zagrljaja, bebo moja mila. Devet godina želim da te vidim, zagrlim, razgovaram, da čujem tvoj glas... Želim da te vidim kao dvadesettrogodišnjeg mladića, da se radujem tvojim uspesima, ljubavima. Meni su oduzeli tebe, moju dušu i srce, a tebi mladost i budućnost .Ti si najlepši deo mog života i to što sam tvoja mama čini me ponosnom. Volim te sine moj, bebo moja jedina - napisala je ona na Fejsbuku.

Podsetimo, Aleksandar je, kako je Nevena pričala za medije, do nekoliko meseci pre tragedije, bio vedro, radoznalo dete, uvek nasmejan, pozitivan, spreman da pomogne, omiljen u društvu, dobar đak. Sa svojom majkom, koja ga je odgajala sama, imao je odnos pun poverenja i ljubavi.

- Išao je na časove glume, svirao je violinu, bavio se sportom, imao je moju podršku u svemu što ga je okupiralo. Bio je dete kakvo se samo poželeti može, mnogo smo razgovarali, kao pravi prijatelji, zajedno smo rešavali sve probleme - ispričala je pre nekoliko godina Nevena za medije.

Međutim, 2015. Aleksandra je, kako je otkrila, počela da maltretira grupa vršnjaka, jer je bio označen kao svedok jednog incidenta u školi, kojem nije ni prisustvovao. Iako je izjavio da ništa ne zna, vršnjaci su počeli da ga maltretiraju i proganjaju. Majci nije ništa pričao jer su mu, kako je kasnije saznala, zapretili da to ne radi.

U danima pre tragedije, uznemirena majka je sa sinom odlazila u savetovališta kod psihologa i po internetu istraživala šta bi mogao biti uzrok iznenadne promene Aleksandrovog ponašanja, ali nije pronašla odgovor.

Tog kobnog dana dečak je naglo otvorio vrata sobe i istrčao na terasu. U sekundi je prekoračio ogradu i poleteo u bezdan.

Majka je kasnije otkrila da su njenom sinu drugari u nekoliko navrata, bez njegovog znanja, u sok sipali drogu, za koju je tek posle njegove tragične smrti saznala da ima naziv mefedron ili "mjau-mjau".

Na Neveninu inucijativu, kako bi pomogla roditeljima da kod dece prepoznaju znake upotebe novih droga, grupa studenata novosadskog Pravnog fakulteta sa profesorkom Draganom Ćorić je napisala predlog "Aleksandrovog zakona", po kojem bi se u momentu dobijanja informacije o pojavi nove droge od Evropskog centra za praćenje narkotika to trebalo obelodaniti u elektrronskim i štampanim medijima i na portalima u roku od 24 do 72 sata.

Bonus video:

02:10

NISU MOGLI DA IH PREHRANE, STIGLI SU DUGOVI Blažo Marković tvrdi da je OVO MOTIV zbog kog je MLADI PAR UBIO DECU I SKOČIO U SMRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja