"EUPRAVO ZATO" JE FANTASTIČNA INICIJATIVA Džejms O'Brajan o novoj platformi kompanije WMG: Ovakvi projekti pokreću dobre rezultate
Foto: Instagram/eupravozato

"EUPRAVO ZATO" JE FANTASTIČNA INICIJATIVA Džejms O'Brajan o novoj platformi kompanije WMG: Ovakvi projekti pokreću dobre rezultate

Društvo -

U društvu visokih zvanica, diplomatskog kora, predstavnika partnerskih organizacija, akademske i biznis zajednice, u četvrtak, 14. marta, je predstavljen portal EUpravo zato!

Ova platforma pružaće relevantan sadržaj i komunicirati inicijative i investicije Evropske unije i njihov uticaj na život građana i napredak Srbije i Zapadnog Balkana, kao i benefite koje EU može da ima od naše zemlje i regiona.

Događaju su pristvovali Ana Brnabić, predsednica Vlade RS, Tanja Miščević, ministarka za evrointegracije, NJ. E. Emanuele Žiofre, ambasador kao i šef Delegacije EU i NJ. E. Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.

1 / 14 Foto: Damir Dervišagić

Putem video poruke obratili su se i Oliver Varhelji, evropski komesar za proširenje i susedstvo i Džejms O’Brajan, pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja.

Džejms O'Brajan, pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju poželeo je dobrodošlicu prisutnima i rekao da je ovo fantastična inicijativa:

-Dobro veče, voleo bih da sam sa vama večeras u Beogradu i cenim ovu mogućnost da sa vama podelim svoje mišljenje. "EUpravo zato" je fantastična inicijativa, mislimo da je vitalna progres koji prave Srbija i region na putu ka EU. Mi smo partneri Srbije i posvećeni smo tome da je vidimo tamo, u EU i u Evroatlantskoj zajednici, i posebno pozdravljamo ovakve domaće inicijative jer su način da građani sami kažu jedni drugima benefite pridruživanja EU, te i da svako doprinosi rešenju koje nam je potrebno u budućnosti. Mi smo svesni da je pridruživanje dugotrajan proces i da s ena benefite nekada dugo leka, i zato želimo da uhvatimo ovaj trenutak. EU kreira Razvojni plan, i u zamenu za reforme o kojima se pregovara, steći će se pristup jedinstvenom tržištu. Ono donosi tri puta veći prihod i četiri slobode EU, ubrzo. Projekat poput ovoga ljudima prikazuje konkretne benefite koje će pridruživanje EU doneti, kao i one koje pridruživanje jedinstvenom tržištu ubrzo donosi. To će pomoći da se ovaj trenutak iskoristi za kretanje napred. Takođe će pomoći i ostalim evropskim zemljama da uoče dinamičnost, koju mi danas vidimo na Zapadnom Balkanu. Želim veliki uspeh ovom projektu. Pred nama je puno posla, ali sam optimističan. U EU postoji mesto za Srbiju i Zapadni Balkan. Mislim da su nam mogućnosti otvorene i da će rezultati brzo doći, ukoliko radimo na tome, a projekti poput ovog pokreću sve u tom pravcu. Hvala vam i uživajte večeras, rekao je O'Brajan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track