DETALJI SLUČAJA DEVOJČICE NESTALE KOD NIŠA Pojavila se posle 3 dana! OTKRIVAMO NOVE INFORMACIJE OKO POVREDA
Foto: Kurir.rs/S.U.

DETALJI SLUČAJA DEVOJČICE NESTALE KOD NIŠA Pojavila se posle 3 dana! OTKRIVAMO NOVE INFORMACIJE OKO POVREDA

Društvo -

Dvanaestogodišnja devojčica stigla je u noći između nedelje i ponedeljka u porodični dom, koji se nalazi u jednom selu pored Niša, a posle tri dana od prijavljenog nestanka. Ona je imala crvenilo na rukama i vratu, a kako Kurir saznaje oko ovih povreda nema sumnjivih okolnosti da je zlostavljana od strane nekog drugog lica.

- Devojčicin nestanak je prijavljen 22. marta i ona se vratila kući. Na njenom licu i vratu je primećeno crvenilo pa je obaveštena Hitna pomoć, Centar za socijani rad i nadležno tužilaštvo. U toku je rad na utvrđivanju činjenica njenog nestanka - rečeno nam je u policiji.

Centar za socijalni rad iz Niša je reagovao po hitnim merama bezbednosti noćas, socijalna radnica je obišla devojčicu i nadležnost je, nakon toga, prešla u socijalni centar devojčicinog sadašnjeg prebivališta u Aleksincu.

Oni koji su upoznati s ovim slučajem kažu da je devojčica zapravo smeštena u hraniteljsku porodicu u Aleksincu odakle je otišla i uputila se u selo pored Niša gde joj živi biološka porodica. U to selo je i stigla sinoć, a gde je bila tri dana, utvrdiće nadležni centar u Aleksincu i policija.

- Devojčica je iz ranjive kategorije. Nije tako davno prebačena u hraniteljsku porodicu u Aleksincu. Bez obzira na godine, ona je odvažna i hrabra. U tim je tinejdžerskim godinama kada može nešto da je zasmeta i da odreaguje tako da ode od kuće. Nadležni će utvrditi šta se dogodilo, ali po svemu sudeći nešto joj nije odgovaralo u Aleksincu pa se uputila u to selo. Ona je dobro sada, na njoj nema nekih psihički vidljivih znakova da je uplašena i slično - prokomentarisali su upućeni za Kurir.

Kako nam je nezvanično rečeno Aleksincu, radi se po protokolu zbrinjavanja ove devojčice kojoj nije prvi put da se udaljava iz roditeljskog ili hraniteljskog smeštaja.

Bonus video:

02:40

NISU SVA NESTALA DECA I OTETA Radenković o uvođenju Amber alerta u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track