MUP SRBIJE OBRADOVAO KAZAHSTANCA: Osmeh zahvalnosti koji govori više od hiljadu reči: Dobio naš pasoš
Foto: MUP Srbije

MUP SRBIJE OBRADOVAO KAZAHSTANCA: Osmeh zahvalnosti koji govori više od hiljadu reči: Dobio naš pasoš

Društvo -

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa Konvencijom o izbeglicama, uručilo je danas prvi pasoš državljaninu Kazahstana koji ima status izbeglice u Republici Srbiji.

prva putna isprava za izbeglice, putna isprava
foto: MUP Srbije

Una Radović iz Kancelarije za azil, Uprave granične policije istakla je da je ovo značajan i veliki korak za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republiku Srbiju, koja ovim činom, u skladu sa Konvencijom, potvrđuje opredeljenost garantovanju i pristupu osnovnim ljudskim pravima licima koja imaju odobren azil u Republici Srbiji.

MUP
foto: MUP

-Ministarstvo unutrašnjih poslova od 1. februara ove godine počelo je sa izdavanjem putnih isprava za izbeglice i odmah po prijemu prvog zahteva, koji je predat prošle sedmice, državljaninu Kazahstana, koji je podneo ovaj zahtev, uručujemo pasoš, precizirala je Radović.

Objasnila je da je izdavanje ovog dokumenta predviđeno Pravilnikom o izgledu i sadržini obrasca putne isprave za izbeglice, koji je donet novembra prošle godine i da se ova vrsta isprave izdaje licima.

Bonus video:

00:50

Vučić - Nadam se da će Vlada Srbije prihvatiti moj predlog da se bračnom paru Voznijak, Stivu i Dženet, dodeli državljanstvo Srbije koje ću im ja lično uručiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track