DIVERZANTSKA OBUKA U 63. PADOBRANSKOJ BRIGADI: General Mojsilović prisustvovao vežni na vojnom aerodromu kod Niša (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

DIVERZANTSKA OBUKA U 63. PADOBRANSKOJ BRIGADI: General Mojsilović prisustvovao vežni na vojnom aerodromu kod Niša (FOTO)

Društvo -

Borbeni timovi 63. padobranske brigade, u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom Ratnog vazduhoplovstva i PVO, realizuju redovnu obuku za izvođenje diverzantskih dejstava na elemente borbenog rasporeda neprijatelja.

Obuka se izvodi radi trenaža profesionalnog sastava, dodatnog osposobljavanja mlađih vojnika i starešina i očuvanja visoke borbene gotovosti jedinice za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Pripadnike brigade je danas, na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ i u rejonu privremenog baziranja u okolini Niša, obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

1 / 8 Foto: Ministarstvo odbrane

On je ovom prilikom prisustvovao uvežbavanju padobranaca za vertikalni manevar različitim tehnikama uz pomoć užeta, sa i bez osiguranja, i potom pratio izvođenje obuke timova padobranskih četa za izvršenje diverzije, uključujući i za tihu likvidaciju, postavljanje eksplozivnih punjenja i evakuaciju ranjenika vazdušnim putem.

Nakon obilaska, načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem, prikazanom osposobljenošću i organizacijom obuke i sadejstva sa jedinicama ratnog vazduhoplovstva, ocenjujući da se pripadnici 63. padobranske brigade s pravom ponose svojom obučenošću, odnosom prema zadacima, visokim moralom i svojom jedinicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track