U 2 DELA SRBIJE DANAS MOGUĆI PLJUSKOVI, UPALJEN METEO ALARM Meteorolog: Do početka aprila letnje temperature, a onda nova promena
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

kurir televizija

U 2 DELA SRBIJE DANAS MOGUĆI PLJUSKOVI, UPALJEN METEO ALARM Meteorolog: Do početka aprila letnje temperature, a onda nova promena

Društvo -

U Srbiji će danas u većini krajeva biti pretežno sunčano i toplije, a samo na severu i zapadu posle podne i uveče uz promenljivu oblačnost retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umeren i jak, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od osam stepeni do 13, a najviša dnevna od 20 do 23 stepena.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će ujutru biti oblačno sa kratkotrajnom kišom, a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije uz umeren razvoj dnevne oblačnosti. Najniža temperatura biće oko 12 stepeni, a najviša oko 22 stepena.

Upaljen meteo alarm

Žuti meteo alarm, zbog kiše i grmljavine na snazi je u Banatu, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji kao i na prostoru Kosova i Metohije.

Ovo upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Do početka aprila letnje temperature"

U prethodnom periodu svedoci smo promenljivog vremena u tolikoj meri da nije ni tipično za ovo doba godine, a kakve oscilacije u temperaturi nas očekuju i kakvo će vreme biti u narednom periodu, otkrio je meteorolog Nedeljko Todorović za Kurir televiziju.

- Tokom protekle noći, u sredu na četvrtak, stiglo je naoblačenje koje je uslovilo kišu praktično u svim mestima. Međutim, relativno kratko će da traje, svega dva sata, pa se prebacuje sa Jadrana ka Rumuniji. Potom će krenuti i košava da slabi. S tim da nakon tog oblačenja sledi postepeno razvedravanje, tako da će danas veći deo dana bio sunčan. Međutim, sama temperatura se neće mnogo promeniti u odnosu na juče, ali od petka (29.03.) pa do ponedeljka, biće porast temperature sa maksimalnom od 24-28 stepeni, zavisi od mesta do mesta. Neko sledeće zahlađenje će uslediti u noći između prvog i drugog aprila, pa bi utorak doneo malo kiše i blagi pad temperature.

01:25

ŠOK PROGNOZA! Meteorolog Todorović izneo detaljnu prognozu: Do početka aprila slede LETNJE temperature, a nakon toga...

Potom je obrazložio otkud da će početak aprila beležiti temperaturu shodno letnjem vremenu:

- Zavisi od godine do godine, nekada bude toplije, a nekada imamo i sneg krajem marta, odnosno početkom aprila. To su neki ekstremi koji se događaju u pojedinim godinama. U davnini je bilo veoma toplih dana u prelazu marta i aprila, a u Beogradu najviše maksimalna temperatura 30. marta je bila 30 stepeni. Samim tim, ne mogu da kažem da je neobično, već je samo retka pojava.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:50

ZA POLA SATA MOŽE DA SE SRUČI DVOMESEČNA KOLIČINA PADAVINA! Meteorolog otkriva KAKVE SE KIŠE očekuju u narednom periodu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track