"ISTRAGA BI TREBALO DA KRENE U DRUGOM SMERU"! NICOVIĆ: "Ekspanzija je trgovine decom, prečešljati sve granične prelaze u blizini"
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić, Facebook

NESTANAK DANKE ILIĆ

"ISTRAGA BI TREBALO DA KRENE U DRUGOM SMERU"! NICOVIĆ: "Ekspanzija je trgovine decom, prečešljati sve granične prelaze u blizini"

Društvo -

Peti dan potrage za dvogodišnjom devojčicom koja je nestala u Boru je u toku i pretražuje se svaki detalj u krugu od 10 kvadratnih kilometara oko mesta gde majka Danke Ilić tvrdi da je dete nestalo, a prema rečima sagovornika Kurira, bivšeg načelnika beogradske policije i člana Svetske asocijacije šefova policije, Marka Nicovića sledeći korak istražnih organa trebalo bi da bude provera obližnih graničnih prelaza!

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Printscreen/TikTok

- Prošlo je dosta vremena od kad je nestalo dete od dve godine, Danka Ilić, a ona nije mogla sama da ode. Najbliži granični prelaz je samo na 30 minuta od Banjskog polja, zato treba detaljno proveriti svakoga ko je prešao granicu od trenutka nestanka pa nadalje i to u oba smera - kaže nam Nicović i objašnjava:

- Velika je ekspanzija trgovine decom u svetu, pogotovo njenog uzrasta, zbog toga bi naredni korak istažnih organa morao da bude provera graničnih prelaza. Ako je dete, kako se pretpostavlja, nestalo u tišini, to bi značilo samo ili da je oteto na profesinalan način ili svedoci samog nestanka imaju neka saznanja.

Prema njegovim rečima, osim provere graničnih prelaza treba nastaviti sa ispitivanjem članova porodice i na taj način pokušati da se dođe do prave istine.

- Pretraga terena oko mesta nestanka sada je, nažalost, gubljenje vremena i resursa. Posle ovoliko vremena šanse su gotovo nikakve da se dete nalazi na tom području. Pregledan je svaki pedalj i rezulatata nema, zato treba menjati smer istrage - kaže naš sagovornik.

Marko Nicović
Marko Nicovićfoto: Kurir Štampano

Sa druge strane, meštani Banjskog Polja su ubeđeni da nije došlo do otmice deteta.

- Nema šanse da se radi o otmici deteta, prosto je nemoguće toliko slučajnosti na jednom mestu. Pritom, ovo je miran kraj, možeš u svako doba izaći na ulicu i ništa ti se neće desiti. Ovde svi sumnjamo u dve varijante, ili je reč o tome da je dete već daleko odavde ili se, nažalost, uzalud nadamo da će potraga da se završi srećno - rekla je jedna meštanka za Kurir.

Potraga za devojčicom i dalje traje, policija ispituje porodicu, a majka je ponovo bila na licu mesta i pomogla policiji da uradi rekonstrukciju nestanka male Danke koja je nestala u utorak u 13 i 45, a na sebi je imala ljubičaste pantalonice, maslinasto zelenu jaknu i crne patike.

Bonus video:

06:07

TRGOVINA LJUDIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track