JOŠ JEDNO SVETSKO IME STIGLO U BEOGRAD! Džejmi Oliver otvorio restoran, a evo koji svetski brendovi još dolaze u Srbiju!
Foto: Shutterstock, James Manning / PA Images / Profimedia

raj za gastronome

JOŠ JEDNO SVETSKO IME STIGLO U BEOGRAD! Džejmi Oliver otvorio restoran, a evo koji svetski brendovi još dolaze u Srbiju!

Društvo -

Čuveni britanski kuvar Džejmi Oliver koji je, zbog fantastične hrane, ali i zbog svog šarma, poznat i omiljen širom sveta, otvorio je restoran i u Beogradu.

Restoran "Jamie's Italian", koji je deo Oliverovog lanaca restorana, nalazi se u Hercegovačkoj ulici, u naselju Beograd na vodi, a iako je otvoren tek pre nekoliko dana, izazvao je veliku pažnju Beograđana.

Džejmi Oliver
foto: Printscreen/Instagram/jamiesitalianserbia

- Ponosan sam na "Jamie's Italian". Naš neverovatan tim je kao velika porodica - brinuće se o vama dok uživate u ukusnoj, a jednostavnoj hrani koju pravimo od najkvalitetnijih sastojaka. Sjajna hrana, atmosfera, prelep ambijent. Dobro došli u Jamie's Italian - napisao je Džejmi Oliver na zvaničnom sajtu restorana.

Oliver je prethodno preko društvenih mreža pozvao ljude da se pridruže timu koji će, sa njegovim stručnjacima, praviti kulinarske specijalitete u Beogradu.

- Zdravo, dragi ljudi. Imam sjajne vesti za vas. Otvaramo naš prvi restoran u Srbiji, u prelepom Beogradu. Moj tim i ja tražimo prave ljude da dođu i pridruže se našem timu. Ako gajite strast prema hrani i ugostiteljstvu, i ako želite da budete deo sjajnog tima kome je stalo do vas i vašeg razvoja i zadovoljstva, javite nam se što pre - rekao je.

A izbor kulinarskih specijaliteta u restoranu je izvrstan - od raznih brusketa, preko kraljevskih gambora, tartar bifteka, raznih vrsta špageta, lazanja, rižota sa tartufima i različitih pica, do ukusnih burgera i lososa.

Čuvene specijalitete Džejmija Olivera probao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Pokušavam da od Siniše Malog i Miloša Vučevića saznam pre 16 sati ko je mandatar za sastav nove vlade, pa da to objavim danas u 17 sati. Dobro mi ide, uskoro će mi valjda saopštiti. I sve to uz dobro srpsko pivo u restoranu Džejmija Olivera u Beogradu na vodi - napisao je predsednik Vučić šaljivo u subotu na svom instagram nalogu.

Inače, u Beograd dolazi sve više kompanija i poznatih brendova iz domena ugostiteljstva i turizma, pa tako uskoro možemo očekivati i otvaranje tri eminentna hotela svetski poznatih lanaca.

- Beograd u naredne dve godine dobija "St. Regis", "Four Seasons" i "The Ritz-Carlton - istakao je Vučić pre dve nedelje nakon polaganja kamena temeljca nove japanske fabrike u Inđiji.

Gde će se tačno ovi hoteli nalaziti još uvek nije poznato.

- Ponosan sam na činjenicu da nastavljamo da dovodimo investitore iz celog sveta. Mi danas imamo 20 puta veći izvoz u odnosu na pre 10 godina u Japan... - rekao je Vučić.

Bonus video:

00:39

KADA DOĐETE U RESTORAN, OBAVEZNO OVO PITAJTE KONOBARA prof. dr Perišić o unosu plastike: Deco, igrajte se sa drvenim igračkama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track