"TO DETE MI NE LIČI NA NJU" Dankine komšije ne veruju da je ona na snimku iz Beča! Otkrili i koji potez roditelja im je ČUDAN
Foto: Nenad Kostić, MUP Srbije

"TO DETE MI NE LIČI NA NJU" Dankine komšije ne veruju da je ona na snimku iz Beča! Otkrili i koji potez roditelja im je ČUDAN

Društvo -

Danas je tačno deveti dan kako devojčice Danke Ilić nema, a još cela Srbija sa nestrpljenjem čeka informacije o njenom pronalasku, s nadom da je devojčica negde živa I zdrava.

Naime, ona ima nepune dve godine, a svaki trag joj se gubi u utorak 26. marta kada je sa majkom i bratom došla do skoro potpuno zapuštene pojate u Banjskom Polju, i od tada se o njoj ne zna apsolutno ništa.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
foto: Kurir Televizija

Roditelji male Danke dane provode u policiji, kako zbog saslušanja, tako I zbog čekanja vesti o svom detetu, a kako saznajemo, u četiri zida svog stana potpuno su se povukli i izlaze samo po potrebi.

- Miloš i Ivana su tu već neko vreme, čuli smo korake u toku noći kao da neko non stop šeta iz jedne sobe u drugu, ali nismo ih sreli. Ujutru kad krenem na posao, prolazim pored njihovih vrata, baš sam primetila da je skinuta kamera, začudila sam se što li su sad skidali, ali ko zna. Posle smo razmišljali šta ako je neko pokušao da im obije stan, ne znaš kakvih ljudi ima, a svi su čuli kakve muke proživljavaju, znaju da tu nije danima bilo ikoga – podelila je sa nama komšinica koji živi u zgradi gde stanuje porodica Ilić.

Bor, Danka Ilić, nestala
foto: Nemanja Nikolić

Međutim, kako kaže ovaj čovek koji je želeo da ostane anoniman, čuo je od komšije da je u pratnji dvojice inspektora sreo Dankinog oca u hodniku to jutro kada su se komšije uplašile provalnika, a o tome smo razgovarali i sa drugim komšijom koji je video Miloša kako pognute glave ulazi u svoj stan.

- Miloša sam sreo u hodniku, zajedno sa njim su bili i dvojica inspektora u civilu, vidi se da mu je teško, pognute glave je bio sve vreme. Ja izlazim iz stana, a oni ulaze, ali nisam mu se javio, ne bih znao ni šta da mu kažem, ko zna kako mu je – ispričao je komšija.

roditelji male danke
roditelji male dankefoto: Društvene mreže

Ekipa Kurira, našla se ispred vrata stana gde žive Ilići, pored skinute kamere koja je dugo bila postavljena na ulazu u stan, ispred vrata nalazio se džak smeća, pa pretpostavljamo da je neko od ove porodice svakako svraćao ovde, ali i boravio već neko vreme. Međutim, kako njihov automobil nije bio u to vreme na parkingu ispred zgrade, verovatno su tada već bili otišli.

Komšija kojeg deli samo zid od stana Dankine porodice, dotakao se snimka koji je naš državljanin zabeležio u Beču, a na kojem je, kako se sumnja, mala Danka.

00:41

Snimak iz Beča gde je navodno viđena Danka Ilić

Naime, on tvrdi da ne može da poveruje da je to mala devojčica, iako bi najviše želeo da jeste, jer danima svi strepe od toga gde je dvogodišnje dete i kada će se konačno pojaviti na sigurnom.

- Ja sam Danku viđao stalno ovde po zgradi kad god sretnem Ivanu da negde krenu, znam koliko je dete i kada sam video objavljeni snimak iz Beča, uopšte ne mogu da poverujem da to može biti ona. Koliko god bismo svi želeli da jeste Danka, da je živa i zdrava negde, meni ne liči na nju, to dete sa snimka izgleda mnogo starije, kosica joj je duža, i dete već uveliko šeta na snimku, a Danka je malo dete, još nema dve godine – kaže komšija porodice Ilić iz Bora.

Podsetimo, od momenta kada je objavljen snimak devojčice u Austriji, svi Srbi u Beču aktivirali su se kako bi doprineli u potrazi za Dankom.

- U nedelju negde oko 16.20 časova, mi smo od Ambasade Republike Srbije ovde u Beču dobili link sa snimkom male devojčice i preporuku da podelimo svim našim članovima u grupi, ako bi neko možda video Danku, da nam pomogne u istrazi. Mi se svi nadamo da je to mala Danka jer, svi smo ovih dana strepeli da ne daj Bože nađu devojčicu dole mrtvu. Opet, nije dobro ni da je ukradena, ali daj Bože da je živa i zdrava i da je bečka policija pronađe – istakao je nedavno Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u austrijskom gradu.

Bonus video:

01:32

OBJAVLJIVANJE SNIMKA NA KOM JE MOŽDA DANKA ILIĆ VEĆ IMA OZBILJNU POSLEDICU?! Psiholog ukazuje na važne detalje za identifikaciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track