PRESTIŽNE NAGRADE ZA ZASLUGE U RAZVOJU BANJSKOG TURIZMA: Nominovani za priznanja projekta od nacionalnog značaja "321 Srbija"
Foto: 321 Srbija, Privatna arhva, SO Kuršumlija, Grad Niš

Velika svečanost 17. aprila

PRESTIŽNE NAGRADE ZA ZASLUGE U RAZVOJU BANJSKOG TURIZMA: Nominovani za priznanja projekta od nacionalnog značaja "321 Srbija"

Društvo -

Završene su nominacije za prestižne godišnje nagrade Udruženja "321 Srbija", nosioca istoimenog projekta od nacionalnog značaja, za pojedince i organizacije najzaslužnije za doprinos razvoju naše zemlje.

321 Srbija
foto: 321 Srbija

Nominovani za nagradu za razvoj banjskog turizma su Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, Vojimir Čarapić, predsednik Opštine Kuršumlija i Boban Đurović, prvi čovek opštine Vrnjačka Banja. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prošle je godine ponela priznanje "321 Srbija" za doprinos razvoju Niša kao turističke destinacije. Poseban akcenat proteklih godina stavljen je na razvoj jednog od niških dragulja - Niške banje. Lečilište sa dugom tradicijom, termo-mineralnim izvorima i gasom radonom, jedno je od najvećih, najpoznatijih i najposećenijih u Srbiji, zahvaljujući predanom radu predstavnika lokalne zajednice i adekvatnoj, konstantnoj promociji.

Među nominovanima za prestižnu godišnju nagradu Udruženja "321 Srbija", a zbog svog izuzetnog doprinosa u razvoju turizma, našao se i predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić. Kuršumlijska banja, čije su blagodeti koristili još stari Rimljani, sada blista u punom sjaju, bogatija za novi hotel "Planinka", čija je izgradnja potpomognuta i sredstvima iz republičkog budžeta. Novi objekat raspolaže sa 180 soba, opremljenih po svim savremenim hotelskim standardima. Gostima se nudi pun komfor i ceo niz usluga u medicinskom centru. Tu je, uz ostale pogodnosti i kompleks od osam bazena sa termalnom vodom, kao i wellness centar.

Vojimir Čarapić
Vojimir Čarapićfoto: SO Kuršumlija

U utrci za prestižnu nagradu je i predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović. Protekla godina donela je i brojna unapređenja ovog srpskog banjskog bisera. Danas neprepoznatljiva u odnosu na svoju ne tako daleku prošlost, Vrnjačka Banja oduvek poznata po svojoj lepoti i bogatoj istoriji, sada zauzima jedno od vodećih mesta na top listi banjskih odmarališta u regionu i šire. Sve to zahvaljujući viziji i odlučnosti lokalne samoprave i njenom prvom čoveku. Novi hoteli, restorani, i rekreacioni sadržaji, zajedno sa obnovom tradicionalnih zdanja, daju novi sjaj ovom mestu.

Nominovani za prestižnu godišnju nagradu Udruženja "321 Srbija", projekta od nacionalnog značaja, su brojni turistički radnici, udruženja, sportisti, glumci, ali i druge javne ličnosti koje su doprinele razvoju i boljem imidžu Srbije u regionu i svetu. Priznanja pobednicima biće uručena na velikoj svečanosti najavljenoj za 17. april u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja