BEČKA POLICIJA SATIMA ANALIZIRALA SNIMKE SA KAMERA: Dankina porodica tvrdi da je velika verovatnoća da je ona devojčica sa snimka!
Foto: Printskrin/Facebook, Austrijska Policija

potraga!

BEČKA POLICIJA SATIMA ANALIZIRALA SNIMKE SA KAMERA: Dankina porodica tvrdi da je velika verovatnoća da je ona devojčica sa snimka!

Društvo -

Austrijska policija inteznivno traga za dve državljanke Rumunije koje se nalaze na snimku iz Beča sa devojčicom koja je, kako su danas hitno saopštili, najverovatnije nestala devojčica iz Bora, Danka Ilić (2)!

Prema rečima izvora Kurira, tamošnja policija je pregledala sate snimaka sa sigurnosnih kamera, a posebno sa onih sa stanice "Šotenring", gde su snimljene sa devojčicom.

Oni su objavili i tri nove fotografije na kojima se jasnije vidi lik dve rumunske državljanke, kao i lik deteta.

- Analizirani su svi snimci sa sigurnosnih kamera u okolini stanice na kojoj su one viđene, a te fotografije su snimljene putem sigurnosnih kamera sa stanice, kao i iz tramvaja i autobusa koji tuda prolaze. Na jednoj se jasno vidi lik obe žene na pokretnim stepenicama na stanici, a na jednoj kako stoje sa detetom na stanici - kaže izvor Kurira i dodaje da je policija od nedelje do danas pregledala sate i sate snimaka sa nadzornih kamera u Beču, kako bi utvrdili odakle su žene došle na stanicu, kuda su otišle, da li su ušle u tramvaj...

- U pitanju su starija i mlađa žena, plavuša i crnka, a njihov identitet bi tek trebalo da se utvrdi.

U apelu austrijske policije mole se svi koji prepoznaju žene i znaju gde se nalaze da se hitno jave policiji.

- Nakon što je porodica nestale devojčice pogledala snimak, pretpostavlja se da je vrlo verovatno reč o nestaloj devojčici iz Srbije, odnosno oni su kao odgovor dali da je velika verovatnoća da je Danka na snimku. Bečka policija po nalogu javnog tužilaštva traži hapšenje dve žene koje su sa njom na stanici - saopšteno je.

Bečka policija navela je da i anonimne prijave dolaze u obzir kako bi se devojčica što pre ponašla, a počinioci uhapsili.

- Sve informacije možete javiti državnoj kriminalističkoj policiji na broj 01-31310-33800 ili u bilo koju policijsku stanicu u Austriji - navodi se u saopštenju.

Danka Ilić je, da podsetimo, nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bore, a jedan od ključnih tragova u ovom slučaju pojavio se u nedelju kad je objavljen ovaj snimak.

Bonus video:

00:41

Snimak iz Beča gde je navodno viđena Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track