KAKO MALI BIZNISI DA BESPLATNO UVEDU BEZGOTOVINSKO PLAĆANJE
Foto: Promo

KAKO MALI BIZNISI DA BESPLATNO UVEDU BEZGOTOVINSKO PLAĆANJE

Društvo -

Vlasnicima malih biznisa svaka mušterija je bitna, zašto ih gubiti samo zato što ne mogu da plate robu i usluge bezgotovinski? Tako je razmišljala i Vesna Rakić, vlasnica frizerskog salona iz Loznice, koja je među 3.500 preduzetnika, korisnika subvencije POS programa koji je pokrenula Nacionalna inicijativa za bezgotovinsko plaćanje Bolji način. Vesna je obezbedila besplatnu instalaciju, održavanje i korišćenje POS terminala za kartična i IPS plaćanja.

- Prihod mi je povećan za sigurno 30 odsto, mnogo više mušterija mi sada plaća karticom, nego gotovinom, što mi olakšava i rad i štedi vreme koje je dragoceno svima nama. Preporučujem svim preduzetnicima da se prijave za subvenciju POS programa jer je to idealan način da otvore svoja vrata novim mušterijama – navodi Vesna Rakić.

Osim preduzetnika, za POS program podrške mogu da se prijave i vlasnici mikro i malih biznisa bez obzira na delatnost, a jedini uslov je da u prethodnih godinu dana nisu prihvatili kartična plaćanja.

Kroz subvenciju se dobija besplatna instalacija i korišćenje do tri POS terminala, bilo da je reč o klasičnom POS-u, softPOS-u koji može da se instalira na mobilnom telefonu, Android all-in-one uređaju ili eCommerce rešenju za onlajn prodavnicu. Obezbeđena je i subvencionisana trgovačka naknada od najviše 0,99% za plaćanja Mastercard i Visa karticama, kao i korišćenje POS-a bez ikakvih fiksnih troškova ili dodatnih obaveza. Nakon isteka perioda subvencije u trajanju do godinu dana, privrednici mogu da nastave da koriste POS po unapred dogovorenim uslovima sa bankom ili da odustanu bez dodatnih troškova.

Prijave se mogu poslati preko sajta www.boljinacin.rs ili u ekspoziturama partnerskih banaka koje podržavaju POS program: AIK banka, Banca Intesa, Erste, Halkbanka, NLB Komercijalna, OTP banka, ProCredit, Raiffeisen i UniCredit. Dobavljači POS terminala su Payten, Mellon i Unipos.

Nacionalna inicijativa za bezgotovinsko plaćanje – Bolji način je zajednički projekat Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i kompanija Mastercard i Visa, koji se sprovodi pod okriljem develoPPP programa Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u saradnji sa NALED-om i Ministarstvom finansija Republike Srbije.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja