Gradonačelnik Đurić: Da zajedno označimo korupciju kao neprihvatljivo društveno delovanje
Foto: Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

AGENCIJA ZA SPREČAVANjE KORUPCIJE OTVORENA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Đurić: Da zajedno označimo korupciju kao neprihvatljivo društveno delovanje

Društvo -

Područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije otvorena je danas u Novom Sadu u zgradi Poslovnog centra „Apolo“. Posle Kragujevca i Niša ovo je treća u nizu područna jedinica van Beograda.

Ovim činom kako je rečeno danas u planiranom roku okončan je rad na jednom od posebnih ciljeva, usvojenih u okviru Programa rada Agencije.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je tom prilikom da je Grad saradnik i partner ove Agencije u cilju uspostavljanja što bolje komunikacije sa građanima.

Milan Đurić
foto: Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Novi Sad treća po redu lokalna samouprava u kojoj se nalazi područna jednica Agencije za sprečavanje korupcije u Srbiji. Moramo zajedno da označimo korupciju kao neprihvatljivo društveno delovanje, da radimo na njenoj prevenciji, a u toj misiji veoma su značajna međusobna podrška i razumevanje institucija građana i Agencije za sprečavanje korupcije – kazao je Đurić.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović je kazao da sporovođenje nadležnosti Agencije „smatra vrstom moralnog imperativa“.

Milan Đurić
foto: Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

- Nastojimo da zdravo društvo bude temelj sveukupne stabilnosti zemlje. Sprečavanje korupcije shvatamo ne samo kao svoj posao, već kao svojevrsnu društvenu misiju i odgovornost. Njeno suzbijenje značajno doprinosi kreiranju povoljnog privrednog ambijenta, koje je od suštinskog značaja kako za dalji ekonomski razvoj države i privlačenje novih, stranih investicija, tako i za napredak u procesu pregovora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji - rekao je između ostalog Damnjanić.

U umetničkom delu programa učestvovao je hor učenika Osnovne škole „Đura Daničić“ pod dirigentskim vođstvom profesorke Biljane Oravec.

Tradicionalno, kao i u Kragujevcu i Nišu, zasađeno je Drvo prijateljstva na Pozorišnom trgu, a zatim je položen venac na Spomen krst i odata je pošta ratnicima 1912-1918 godine.

S.Aničić Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track