PRINC FILIP SE NA CETINJU SASTAO SA MITROPOLTOM JOANIKIJEM: "Svestan sam značaja i istorijskih veza moje porodice i Cetinja"
Foto: Kabinet Nj.K.V. princa-naslednika Filipa

POSETA CETINJSKOM MANASTIRU

PRINC FILIP SE NA CETINJU SASTAO SA MITROPOLTOM JOANIKIJEM: "Svestan sam značaja i istorijskih veza moje porodice i Cetinja"

Društvo -

Princ naslednik Filip Karađorđević od Srbije i Jugoslavije boravi u privatnoj poseti Crnoj Gori. On je tom prilikom posetio Cetinjski manastir, jedan od najznačajnijih manastira Srpske pravoslavne crkve, koji je posvećen rođenju Presvete Bogorodice.

Princa Filipa dočekao je Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, nakon čega je prisustvovao večernjoj službi s molebanom. Posle molebana, upriličen je sastanak princa naslednika i mitropolita Joanikija, koji je izrazio zadovoljstvo zbog posete njegovog kraljevskog visočanstva.

Filip Karađorđević
foto: Kabinet Nj.K.V. princa-naslednika Filipa

Princ Filip kazao je da mu čini posebnu čast što ima priliku da se sastane s mitropolitom Joanikijem i da bude na Cetinju, prestonici Crne Gore, koja ima veliki istorijski značaj, a čiji je jedan od simbola, upravo Cetinjski manastir.

- Svestan sam značaja i istorijskih veza moje porodice i Cetinja. Iz tog razloga mi svaki dolazak na Cetinje mnogo znači i budi posebne emocije - kazao je princ naslednik.

On je istakao i da je veliki blagoslov što je imao priliku da prisustvuje bogosluženju u Cetinjskom manastiru, pored ćivota Svetog Petra Cetinsjkog.

- I za Cetinjski manastir vežu me posebne uspomene. Jednu od tri znamenite hrišćanske svetinje, ruku Svetog Jovana Krstitelja, koja se čuva u ovom manastiru, doneo je moj deda kralj Petar II - kazao je princ Filip.

Filip Karađorđević
foto: Kabinet Nj.K.V. princa-naslednika Filipa

Nakon posete Cetinjskom manastiru i susreta s mitropolitom Joanikijem, princ Filip je obišao i Dvorsku crkvu na Ćipuru, u kojoj su pohranjeni zemni ostaci crnogorskog vladara i osnivača Cetinja Ivana Crnojevića, kao i posmrtni ostaci kralja Nikole I Petrovića i njegove supruge kraljice Milene.

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track