OPERACIJA MALE SOFIJE (4) DOBRO PROŠLA! Sjajne vesti iz Turske o devojčici koja boluje od SMA: OGLASIO SE OTAC
Foto: Printscreen/Instagram

OPERACIJA MALE SOFIJE (4) DOBRO PROŠLA! Sjajne vesti iz Turske o devojčici koja boluje od SMA: OGLASIO SE OTAC

Društvo -

Sofija Markuljević (4), koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) za koju su prikupljena novčana sredstva kako bi primila najskuplji lek na svetu - Zolgensmu, konačno je operisana. Na svu sreću, operacija je prošla u najboljem mogućem redu i sada sledi oporavak.

Naime, otac male Sofije, Stefan Markuljević oglasio se na društvenoj mreži "Instagram" i podelio radosne vesti koje su obradovale celu Srbiju.

- Hvala Bogu, operacija je dobro prošla, hvala svima što brinete! Doktor je zadovoljan, Sofija će provesti jednu noć na intenzivnoj nezi dok se malo ne oporavi - napisao je otac devojčiće.

Stefan Markuljević, Sofija Markuljević
foto: Printscreen/Instagram

Podsećamo, četvorogodišnja Sofija Markuljević, koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), prvo je dete za koju se Srbija izborila, i za koju je prikupljeno neverovatnih 2,1 milion dolara kako bi primila najskuplji lek na svetu - Zolgensmu.

- Nakon tačno 57 dana sa halo trakcijom, došlo je vreme za operaciju. Sutra je važan dan, strah je prisutan, ali uz Božiju pomoć nadamo se najboljem! Hvala doktoru i njegovom timu što su uz nas i što su prihvatili ovaj komplikovan slučaj - napisala je Sofijina mama neposredno pre operacije.

Hrabra devojčica je pre izvesnog vremena sa roditeljima otputovala u Tursku radi ugradnje halo trakcije i operacije, a njen tata je tada rekao da će operacija biti urađena na klinici Acibadem, kod poznatog spinalnog dečijeg hirurga.

- Stavili su joj halo trakciju koju će nositi 4-6 nedelja i nakon toga ide operacija ugradnje šipke. Operacija je komplikovana, ali nadamo se, uz Božiju pomoć, da će sve biti u redu. Nakon toga sledi oporavak i povratak u Beograd. Plan je da se vratimo za dva do dva i po meseca - rekao je tada Markuljević.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track