MILIJANI JAVILI DA JOJ JE MAJKA UMRLA, KAD JE DOŠLA S UMRLICOM I KRSTOM USLEDIO NEZAPAMĆENI ŠOK! Ispričala sve detalje za Kurir
Foto: Facebook/Sandra Petrovic

kurir televizija

MILIJANI JAVILI DA JOJ JE MAJKA UMRLA, KAD JE DOŠLA S UMRLICOM I KRSTOM USLEDIO NEZAPAMĆENI ŠOK! Ispričala sve detalje za Kurir

Društvo -

Neverovatna i prilično bizarna priča ovih dana potresa Vrnjačku Banju i okolinu. Greškom osoblja u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu, živa žena proglašena je mrtvom, a propust ustanovljen tek sutradan kada je porodica došla da preuzme telo.

Naime, 87-godišnja Branka Marićić iz sela Gračac, kraj Vrnjačke banje, primljena je u zdravstveni centar Studenica u Kraljevu krajem marta. Lepe godine i ozbiljna dijagnoza pripremili su porodicu na najgore.

- Ja sam zvala negde oko 9.45. Rekla sam da mi majka leži tu, Marićić Branka kako je? Ta dotična sestra ili doktorka, ja stvarno ne znam ko je, javila se i rekla, znate šta, mi smo učinili sve što smo mogli, vaša majka je preminula, primite saučešće - priča za Kurir televiziju Milijana Maričić, Brankina ćerka.

Milijanu, koja je učiteljica, strašna vest zadesila je na Divčibarama, gde je sa decom boravila na rekreativnoj nastavi.

Milijana Maričić
foto: Kurir televizija

- Direktor mi je dao odobrenje da ostavim decu kod koleginice, s obzirom da je ostao jedan dan, dolazi taksi po mene i ja dolazim, naravno u porodičnu kuću, odakle sam, u Gračac, pošto nam je saopšteno da je majka preminula da pripremamo sahranu.

Kao tradicionalna Balkanka, baka Branka je želela veliku sahranu gde će poslednji put počastiti rodbinu i prijatelje. Porodica je obavila sve pripreme da ispoštuje majčinu poslednju želju.

Stefan Džopalić
foto: Kurir televizija

- Bavim se ovim poslom više od deset godina, ovakav slučaj još nismo imali. Porodica nas je angažovala za pružanje pogrebnih usluga, došli su u radnju, izabrali su sanduk, krstaču, cveće, izradili smo umrlice, poslali vozača u zdravstveni centar da preuzme telo pokojnice, međutim, tada se dešava obrt. Porodica nam u tom trenutku javlja da je pokojnica živa - prepričava Stefan Džopalić iz pogrebnog preduzeća "Mir božji".

- Naravno da sam otišla s bratom, ušla u kancelariju gde se daje otpusna lista, tražila majčinu otpusnu listu, Marićić Branke. Zaposlena je tražila dva, tri puta i kaže, ovde ne postoji otpusna lista vaše majke. Kažem, kako ne postoji, ja sam dobila informacije da je moja majka preminula. Ja kažem onda službenici: "Molim vas, odvezite me na odeljenje, hoću da vidim da li je moja majka živa ili preminula, u totalnom sam haosu." Oni nemaju pojma da su mi to saopštili - priča Milijana.

04:04

JAVILI JOJ DA JOJ JE MAJKA UMRLA, KAD JE DOŠLA SA UMRLICOM I KRSTOM - SAZNALA DA JE ŽIVA! Veliki skandal potresa Kraljevo

Niko iz zdravstvenog centra Studenica nije želeo pred kamere, međutim, izdali su zvanično saopštenje u kome se između ostalog kaže.

- Do zabune je došlo jer je u isto vreme pozvala ćerka druge pacijentkinje i ne predstavljajući se zatražila informacije o stanju svoje majke. Medicinska sestra se u toj vanrednoj situaciji, želeći da pomogne jer je lekar bio zauzet reanimacijom drugog pacijenta, javila na telefon i saopštila da je došlo do smrtnog ishoda, misleći da razgovara sa ćerkom preminule. Zbog nepostupanja po protokolu i davanja pogrešnih informacija, pokrenut je disciplinski postupak protiv navedene medicinske sestre. Napominjemo da iz naše ustanove nije izdata zvanična potvrda o smrti B.M. Rodbini pacijentkinje se izvinjavamo zbog neprijatnosti kojima su bili izloženi.

- Ja sam na bolovanju, ne mogu da radim. A što me još više onako buni i što mi je žao je što niko nije kontaktirao sa mnom da kaže desila se greška. Ljudi, razumite, pa nije moja majka torba, moja majka je za mene kraljica - u neverici priča Brankina ćerka.

Šira rodbina, koja još nije upoznata sa obrtom priče, još dolazi i izjavljuje saučešće.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:13

DVA DANA BIO U MRTVAČNICI: Pogodila ga granata i odvojila mu deo mozga, lekari konstantovali smrt! Stanišić detaljno o horor sceni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track