EMILIJA POKLANJA 3 HALJINE ZA MATURU DEVOJKAMA KOJE TO NE MOGU DA PRIUŠTE: Znam kako je kada se nema, volela bih nekog da usrećim!
Foto: Privatna Arhiva

plemenitost na delu

EMILIJA POKLANJA 3 HALJINE ZA MATURU DEVOJKAMA KOJE TO NE MOGU DA PRIUŠTE: Znam kako je kada se nema, volela bih nekog da usrećim!

Društvo -

Za plemenitost ne treba puno para, dovoljno je samo imati volje i osećaja za druge što svedoči i primer Emilije Rakić (39) iz Grocke koja je rešila da čak trima devojkama, koje to sebi ne mogu priuštiti, pokloni haljinu i cipele bilo za veliku ili malu maturu!

Emilija Rakić
foto: Privatna Arhiva

Ona, takođe, nije bogata, i ne živi u svili i kadifi. Samohrana je majka dvoje dece - devojčice od 10 i dečaka od 18 godina, ali, kako kaže, ima dosta haljina koje je retko nosila i, znajući kako je to kada se nema, odlučila je da preko društvenih mreža pozove devojke da joj se jave.

- Zdravo. Htela bih pokloniti haljinu za maturu nekoj devojci, plus šminku i frizuru gratis, tako da, ako ima neka devojka koja to ne može sebi priuštiti, neka se javi, bilo bi mi drago - napisala je Emilija nedavno na Fejsbuku.

Emilija Rakić
foto: Privatna Arhiva

Emilija za Kurir kaže da je na ideju došla tako što se setila koliko je ona bila srećna kada je njoj komšinica poklonila haljinu za malu maturu. Tada je živela u Pirotu gde je rođena i odrasla...

- To je bila jedna lepa, cvetna haljina, i dan danas se sećam. Komšinica mi je pravila i frizuru. Ja tada garderobu, maltene, nisam ni imala. Pantalone sam dobijala samo kada se pocepaju. Osim nekoliko lutaka koje su stajale u ormanu i nisu se dirale, nismo imali ni igračke. Sestra i ja smo se igrali sa papirnatim lutkama. Nismo mi bili siromašni da nismo imali šta da jedemo, ali se živelo jako skromno i za garderobu se nije davalo - kaže ona.

Danas Emilija radi kao obezbeđenje na Aerodromu "Nikola Tesla". Radi vredno i živi sasvim normalno i pristojno.

Emilija Rakić
foto: Privatna Arhiva

- U jednom trenutku sam kupovala puno garderobe. Možda baš zato što je nisam imala ranije. Kupovala sam haljine za svadbe, Nove godine, proslave... Neke sam obukla samo jednom. Ima svašta nešto u mom garderoberu. To nisu markirane, a ni skupe haljine, ne patim od toga. To su lepe i nove haljine, pa devojka koja se sprema za maturu - može da bira. Takođe sam sama učila da šminkam i pravim frizuru, pa mogu i tu pomoći - kaže ona skromno.

Emilija Rakić
foto: Privatna Arhiva

Ona je rešila da pokloni tri haljine, a ima i nekoliko novih para cipela u broju 39, pa tri devojke kojima je to zaista potrebno i koje stvarno nemaju, joj mogu pisati na email: emilijarakic113@gmail.com

Svet bi bio mnogo lepše mesto kada bi svi poklanjali onog što imaju viška, smatra Emilija.

- Molim vas, poklanjajte. Darujte! Davajte! Delite! Iza svega toga se krije ljubav - poručuje.

Bonus video:

02:17

KANCELARKA MERKEL OD PREDSEDNIKA VUČIĆA DOBILA PIROTSKI ĆILIM: Tradicija duga više od 400 godina, po ovome je POSEBAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track