OVO JE PORODILJA KOJA JE PREMINULA U VRANJU: Oglasila se porodica, zahvalni su lekarima jer su SPASLI BEBU
Foto: društvene mreže, Kurir/ T.S.

OVO JE PORODILJA KOJA JE PREMINULA U VRANJU: Oglasila se porodica, zahvalni su lekarima jer su SPASLI BEBU

Društvo -

Porodilja X.A. (37) iz Preševa, majka četvoro dece, preminula je u sredu, 17. aprila, a sahranjena je u petak u selu Ašane.

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju, Saša Đorđević rekao je da je do smrti porodilje i majke četvoro dece došlo usled komplikacija prilikom porođaja.

Prema rečima rođaka preminule, uprkos gubitku, njena porodica je veoma zahvalna lekarima koji su uspeli da spasu bebu.

porodilja, Preševo, Vranje, X.A.
foto: društvene mreže

- Ona je imala probleme sa srcem, koliko sam ja upoznat. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vreme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog koji su brinuli o njoj... Međutim, usled problema nisu mogli da joj spasu život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan Veličković i da oni, navodno, nemaju zamerke na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalni su što su doktori ipak uspeli da spasu dete - kaže ovaj čovek iz okoline Preševa, rođak pokojne trudnice.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da bi u nedelju trebalo da bude saslušan doktor Veličković. Zatražena je i obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Utvrđuju se okolnosti kako je porodilja preminula. U Zdravstvenom centru u Vranju urađena je unutrašnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija.

Očekuju se rezultati, a o svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja.

Kurir.rs/Informer

Preneo: R.J.

Bonus video:

14:36

AKO LEKARI ILI SESTRE NISU TAJ DAN RASPOLOŽENI, BOLJE DA NE DOĐU NA POSAO! Stojanović: Porodilje su osetljiva kategorija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track