m:tel u Bosanskom Petrovcu: Stvaramo uslove za normalan život naših ljudi
Foto: m:tel PR

Nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje“

m:tel u Bosanskom Petrovcu: Stvaramo uslove za normalan život naših ljudi

Društvo -

Tri mjeseca nakon što su predstavnici kompanije m:tel posjetili opštinu Bosanski Petrovac i povratničko stanovništvo ovih krajeva, završeni su radovi na obnovi kuće porodice Šobot u selu Bravsko, dok je porodici Jeličić donirana poljoprivredna mehanizacija.

m:tel PR
foto: m:tel PR

Zajedno sa svojim kolegama, porodice je obišla generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, što je bila prilika i da im zvanično uruči donacije. Trivan je podsjetila da kompanija m:tel kontinuirano prati ljude ovoga kraja, te da je i ova posjeta porodici Šobot i renovirana cijela kuća, nakon samo tri mjeseca od prve posjete, dokaz za to.

m:tel PR
foto: m:tel PR

„Danas smo tu kako bismo posetili samohranog oca koji živi sa troje dece u kući koja je bila neuslovna i nebezbedna za njihov život. Kuća je sada nalik na svaku drugu kuću u kojoj treba da žive deca. Jer, vrhunski patriotizam je pomagati svojim sunarodnicima. Patriotizam nisu velike reči nego su mala dela. I kada bi svako učinio ponešto za svaku od porodica koje ovde žive mislm da bismo sa više optimizma gledali na budućnost“, rekla je generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan.

m:tel PR
foto: m:tel PR

Nakon svih potrebnih građevinskih i tehničkih radova, kao i unošenja novog namještaja i bijele tehnike, porodica Šobot iz sela Bravsko, zahvaljujući upravo kompaniji m:tel, sada ima uslove za normalan život. Samohrani otac troje maloljetne djece Pero Šobot ovom prilikom je zahvalio m:tel-u, ne krijući oduševljenje renoviranom kućom. „Ja sam prezadovoljan. Sve su uradili što je trebalo, radove u kući, pa sve do kompletnog namještaja i posteljine“, rekao je Šobot ovom prilikom.

m:tel PR
foto: m:tel PR

Nemanja Davidović, predsjedavajući Opštinskog vijeća Bosanskog Petrovca zahvalio se kompaniji m:tel na dobrim djelima tokom svih prethodnih godina. „Ova pomoć će pomoći svakodnevnom životu dvije višečlane porodice. Ovo je ujedno i poruka povratnicima da nisu sami, što je i naziv ove akcije. Zahvaljujem direktorki Trivan, jer niko nas nije razumio i niko nam nije pomogao kao što to radi ona“, rekao je Davidović.

m:tel PR
foto: m:tel PR

Nakon sela Bravsko, ovaj svojevrsni humanitarni karavan je posjetio i porodicu Jeličić u Bosanskom Petrovcu i malog domaćina Miloša, koji je pri prethodnoj posjeti izrazio potrebu i želju da svoje domaćinstvo obezbijedi i traktorskom frezom sa priključkom. Jelena Trivan je uručila ovaj poklon-donaciju kompanije porodici Jeličić. Miloš Jeličić, učenik je osmog razreda osnovne škole i glava porodice u kojoj žive majka, troje djece i nepokretna baka, a poklon koji su dobili od kompanije m:tel za njih znači život. „Prije smo morali moliti komšije da nam rade frezom, što smo plaćali. Sa svojom frezom ćemo moći da obrađujemo i više zemlje“, rekao je Miloš.

Ovom, kao i svim prethodnim donacijama koje je kompanija m:tel realizovala od početka akcije „Niste sami, imate prijatelje“, jasno je da je ulaganje u zajednicu i povratničke porodice na području Federacije BiH, odgovorna misija ove kompanije na čelu sa generalnom direktorkom Jelenom Trivan, koja je akciju i pokrenula.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja