SASTANAK U MINISTARSTVU ODBRANE: Vučević razgovarao sa poslanicom nemačkog parlamenta Lips
Foto: Ministarstvo Odbrane

Ministarstvo odbrane Srbije

SASTANAK U MINISTARSTVU ODBRANE: Vučević razgovarao sa poslanicom nemačkog parlamenta Lips

Društvo -

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Beogradu sa poslanicom Bundestaga Savezne Republike NemačkePatricijom Lips.

Na početku sastanka, ministar odbrane poželeo je dobrodošlicu nemačkoj delegaciji i istakao značaj ovakvih i sličnih susreta. Tom prilikom, ministar Vučević je naglasio da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje kurs spoljne politike i strateško opredeljenje Republike Srbije.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da su aktuelni bezbednosni izazovi zajednički za sve evropske zemlje i treba odgovorno pristupiti njihovom rešavanju s ciljem očuvanja mira i daljeg ekonomskog napretka.

Ministar Vučević izrazio je razočaranje u dugogodišnji izostanak primene odredbi Briselskog sporazuma i istakao opredeljenost Srbije da doprinese daljem razvoju regionalnih odnosa i inicijativa poput Otvorenog Balkana i Berlinskog procesa.

Miloš Vučević
foto: Ministarstvo Odbrane

Prema njegovim rečima, situacija na Kosovu i Metohiji je složena i osetljiva i upozorio da sve više predstavlja humanitarno pitanje. Poslanica Lips izrazila je zadovoljstvo povodom današnjeg susreta i saglasila se sa ministrom Vučevićem po pitanju razvijenih odnosa dve zemlje.

Ona je istakla veliki značaj evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, što, kako je naglasila, ne podrazumeva automatsko rešenje svih problema, ali predstavlja snažan doprinos očuvanju regionalne bezbednosti i razvoja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track