VIŠE OD 300 STRUČNJAKA U NIŠU! Dr Ana Cvetanović: Upravo je počelo lečenje brojnim inovativnim lekovima, SAD JE NEOPHODNO OVO!
Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Nacionalna onkološka konferencija

VIŠE OD 300 STRUČNJAKA U NIŠU! Dr Ana Cvetanović: Upravo je počelo lečenje brojnim inovativnim lekovima, SAD JE NEOPHODNO OVO!

Društvo -

Druga po redu Nacionalna onkološka konferencija NOK 2024 u organizaciji Klinike za onkologiju UKC Niš održaće se od 17. do 19. maja 2024. u Nišu.

Na kongresu će više 45 eksperata različitih grana medicine, koji učestvuju u dijagnostici I lečenju onkoloških pacijenata, izneti najaktuenije teme i saznanja iz oblasti karcinoma dojke, uroloških maligniteta, digestivne onkologije, ginekoloških maligniteta ali I najnovijih tehnika iz oblasti radioterapije I radiohirurgije.Očekuje se više od 300 učesika.

Ana Cvetanović
foto: privatna arhiva

- Upravo u ovom trenutku, maja 2024, počelo je sa sprovođenjem lečenja prema novoj pozitivnoj listi lekova koju je RFZO objavio u martu. Na novoj listi nalazi se veliki broj inovativnih lekova za različite vrste malignih oboljenja što će značajno unaprediti kvalitet lečenja onkoloških pacijenata, ali je neophodna dobra edukacija i približavanje ovih lekova svim učesnicima - kaže doc. dr Ana Cvetanović, predsednica organizacionog odbora kongredsa i rukovodilac Klinike za onkologiju UKC Niš.

Ova konferencija ima za cilj aktivno približavanje najnovijih dostignuća iz oblasti onkologije, kroz dinamičnu razmenu znanja i dragocenih iskustava, s jasnom vizijom unapređenja kliničke prakse u Srbiji.

UKC Niš
foto: Beta Saša Đorđević

- Očekuje se da će ovaj događaj biti jako značajan za podizanje nivoa kompetencija i osnaživanje zdravstvenih stručnjaka, te će, nadamo se, imati značajan pozitivan uticaj ne samo na individualnu negu pacijenata, već i na ojačavanje integriteta celokupnog zdravstvenog sistema - ističe dr Cvetanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track