"PONIKAO NA KIM, U SVOJU VRHUNSKU UMETNOST UPLITAO JE SVU TEŽINU ŽIVOTA" Vučić uputio saučešće povodom smrti Svetomira Arsića
Foto: Petar Aleksić

"PONIKAO NA KIM, U SVOJU VRHUNSKU UMETNOST UPLITAO JE SVU TEŽINU ŽIVOTA" Vučić uputio saučešće povodom smrti Svetomira Arsića

Društvo -

Vučić uputio saučešće

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti vajara i člana SANU Svetomira Arsića Basare, u kojem se kaže:

„Sa tugom sam primio vest o smrti velikog umetnika i patriote, koji je svojim delima ovekovečio ne samo rodonačelnike srpske države i identiteta, poput Simeona Nemanje i Svetog Save, već i arhetipove naših predaka-vitezova kao paradigme srpskog istorijskog bivanja na ovim prostorima.

Svetomir Arsić Basara
foto: Printscreen/RTS

Ponikao na Kosovu i Metohiji, u svoju vrhunsku umetnost uplitao je svu težinu života i neprestane borbe na svetom tlu sa kojeg smo duhovno ponikli, spajajući večno i zemaljsko carstvo u jedinstvene skulpture koje je ostavio u nasleđe budućim generacijama za nezaborav. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima velikog Svetomira Arsića. Neka počiva u miru“, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track