U OVIM DELOVIMA ZEMLJE OLUJNI UDARI VETRA IMAĆE JAČINU ČAK 100 KM/H! Najnovija prognoza vremena: Upozorenje izdato za ova 2 dana
Foto: Petar Aleksić

U OVIM DELOVIMA ZEMLJE OLUJNI UDARI VETRA IMAĆE JAČINU ČAK 100 KM/H! Najnovija prognoza vremena: Upozorenje izdato za ova 2 dana

Društvo -

Do kraja dana u Vojvodini vedro, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, najavio je u najnovijoj vremenskoj prognozi RHZM.

U PRVOM DELU SEDMICE ČEŠĆA KIŠA NA ZAPADU, JUGU I JUGOISTOKU SRBIJE. U KOŠAVSKOM PODRUČJU OD SREDE VETROVITO.

Danas i sutra (14 - 15.05.) na zapadu, jugu i jugoistoku, kao i ponegde u centralnim delovima zemlje, padaće kiša, a u oblasti lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se količina i od 10 do 30 mm padavina, lokalno i više.

Istovremeno u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju pojačavanje jugoistočnog vetra (košave), koja će duvati do subote, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16. i 17.05.) kada će na jugu Banata dostizati 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h).

Hidrološka najava

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Olujni udari

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju košava će pojačavati sutra (15.05.), a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16 - 17.05.), kada će na jugu Banata dostizati i oko 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h). Za vikend kratkotrajno slabljenje vetra.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Bonus video:

00:15

Pljuskovi u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja