Dodeljene nagrade „ Zlatni petao- powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi
Foto: Promo

Dodeljene nagrade „ Zlatni petao- powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi

Društvo -

U Novom Sadu sinoć su dodeljene nagrade „Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi . Događaj su organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine uz podršku Banke Inteza.

PKV
foto: Promo

Od preko 100 prijavljenih na konkursu žiri je sinoć predstavio po tri prvoplasirana u svakoj kategoriji. Najbolji mladi poljoprivrednik je Đorđe Isailović iz Vrbave na planini Rudnik, a najuspešnija žena u poljoprivredi je Jasmina Novakov iz Žablja. U kategoriji najbolji mladi poljoprivrednik treće i drugo mesto osvojili su Slavoljub Nikolić i Aleksa Cvetanović, dok su u kategoriji najuspešnija žena u poljoprivredi treće i drugo mesto pripali Vedrani Nedeljkov i Ani Čupić.

Aleksandar Milovanović, sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika istakao je da je ovaj događaj značajan za mlade poljoprivrednike jer podstiče razvoj i ostanak na selu , ističući da je Banka Inteza prepoznala značaj i upravo zbog toga podržala ovaj događaj.

PKV
foto: Promo

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da će Privredna komora Vojvodine uvek biti podrška projektima kojima se podstiče razvoj i ostanak mladih na selu kao ulaganje u poljoprivredu.

Željko Petrović, član IO Banke Inteza istakao je da ta banka podržava razvoj poljoprivrede i da je upravo zato prepoznala značaj i konkursa Zlatni petao. 10 godina smo prisutni kao banka koja podržava poljoprivredu i nastavljamo da poboljšavamo naše servisne modele, pogotovo u oblasti koje su namenjene za mlade poljoprivrednike istakao je Petrović.

PKV
foto: Promo

Banka Inteza obezbedila je za prvoplasirane novčane nagrade u iznosu od po 100 hiljada dinara i studijsko putovanje u Italiju.

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: Laslo Arendas, poljoprivredni ataše delegacije EU u Srbiji, prof.dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Prof. dr Snežana Oljača, Željko Petrović, član IO Banka Inteza, Marija Ćeklić, novinar, Prof. dr Vladan Bogdanović, dr Darko Jevremović , Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine, Aleksandar Milovanović, sekretar SUMP-a i Milan Borić, predsednik SUMP-a.

PKV
foto: Promo

„ Zlatni petao – powered by Intesa“ već priprema konkurs za narednu godinu , ali i serije edukativnih radionica na temu poljoprivrede koje će organizovati širom zelje fokusirajući se na teme održive proizvodnje , zelene agende i inovacija u poljoprivredi.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track