"IMA MAMICA KOJE UMIRU DA POKAŽU SVIMA KOLIKO IMAJU PARA": Roditelji predlažu da se učitelju kupi poklon od 90.000 dinara
Foto: Wavebreak / Profimedia, Shutterstock/Maja Marjanovic

gde je kraj?

"IMA MAMICA KOJE UMIRU DA POKAŽU SVIMA KOLIKO IMAJU PARA": Roditelji predlažu da se učitelju kupi poklon od 90.000 dinara

Društvo -

Polako se približava kraj školske godine za osnovce, a roditelji učenika koji završavaju četvrti razred već uveliko pripremaju poklon za učitelja koji je od prvog razreda vodio njihovu decu.

Međutim, umesto simboličnih poklona, što je u prošlosti bila praksa, pojedini roditelji predlažu da se za učitelja izdvoji cifra od čak 90.000 dinara.

Ovo je na društvenoj mreži X poverila jedna majka koja je bila šokirana insistiranjem nekolicine drugih mama da svi roditelji daju po 3.000 dinara. Ova njena objava izazvala je burne reakcije ljudi koji su se mahom pitali o kakvom poklonu je reč i kada je tačno postala praksa da se učitelji ovako bogato daruju.

Pokloni za ucitelje
foto: X printscreen

- Ali, mamice koje umiru da pokažu svima kako imaju pare i onda predlažu da skupimo 90.000 dinara učitelju na kraju 4. razreda. Pa, ej! No pasaran!

- O kakvim poklonima je reč? - upitao je jedan sugrađanin, na šta je mama koja je ovo objavila, napisala:

- Za gomilu nekih poklona koji veze nemaju jedan sa drugim. Kao kupus nabacale i, eto, kao za to da damo po 3.000 dinara - odgovorila.

- Zašto svaka ne bi dala po 90.000 dinara. Kakav nedostatak dodira sa realnošću - napisao je jedan sugrađanin, a drugi dodao:

- Uvek se davalo oko 1.000 dinara i kupi se neki lep sat i još nešto, i to je okej.

- Ma, šta ste se stisli?! Svi po 100 evra, pa sa 3.000 evra da pođe negde na odmor kako treba - dodala je jedna mama ironično.

Međutim, da učiteljima nije potrebno puno da se obraduju svedoči i primer jedne učiteljice koja je postavila fotografiju poklona koji je dobila od svojih đaka.

Pokloni za ucitelje
foto: X printscreen

Ovi učenici svoju nastavnicu su obradovali pesmom koju je neko od učenika napisao, otiscima ruku sa imenima đaka, svojim fotografijama, knjigom...

- Raznih budala ima. Ovo sam ja dobila od đaka za kraj četvrtog razreda. I ovo je nepotrebno, ali dobro. Pesma i ova slika su bile i više nego dovoljne - napisala je ova učiteljica održavši jednu od bitnijih lekcija i roditeljima i drugim nastavnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja